Jakten på den perfekte drue

På Kvelland i Lyngdal jakter Knut Helge Thompson på den perfekte vindruen. Kvelland Vingård er nemlig et lite norsk unikum. I snart 15 år har Knut Helge testet og eksperimentert med vindruer i idyllisk Sørlandsnatur. Men ikke minst er Kvelland Vingård også åsted for alt av arrangementer og utflukter, for både næringsliv og privatfolk.

– Fra to kilo druer på en plante, får jeg omtrent en liter vin, altså litt over en hel flaske. Med full produksjon bør jeg ha 5 000 vinflasker i året, forteller Knut Helge.
Der er han ikke ennå, for god vinmaking krever stor tålmodighet. Men tegnene er gode. Knut Helge har tatt med Lyngdalsprøver til vinforskere i Tyskland, med kjempepositiv respons. Enn så lenge har han testet omkring 40 ulike sorter, og har tusenvis av planter oppover dalsiden.
– Vi har et spesielt klima her i dalen. På kvelden er det som en gryte, med 4–5 gradere høyere enn i Lyngdal sentrum.

Men Kvelland Vingård er også en førsteklasses destinasjon. Om sommeren er det åpen kafé for dagsbesøkende, mens det året rundt er åpent for arrangementer av alle slag – selvsagt med god vin, men også med god mat.
– Vi serverer gourmet retter basert på lokale råvarer, med blant annet fjellørret, hjort, elg, lam, lefse og flatbrød. Vi er sentralt i Vest-Agder, og har gode møtelokaler. Grupper fra næringslivet kan møtes her på dagen, og ha en god lunsj og vinsmaking på slutten, sier Knut Helge.
Nå er han i full gang med å anlegge en egen besøkshage med spiselige vekster, urter og bær, blant annet fra Himalaya. Enda en grunn til å besøke Kvelland Vingård.

Les mer...

2013-10-17 16.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv