Komplette varme- og dampanlegg

Det er ingen enkel oppgave å sørge for at store og energikrevende bygg, som f.eks. et sykehus eller en flyplass, til enhver tid er riktig oppvarmet. Eller at dampanleggene i produksjonslokaler – som bryggerier, bakerier eller fiskeforedlere – går som de skal. Tratec Peder Halvorsen har imidlertid holdt hjulene i gang siden slutten av 1800-tallet, og er i dag en moderne leverandør av komplette varme- og dampanlegg.

Det hele begynte som en mekanisk bedrift som drev innen stålkonstruksjoner, før Halvorsen og Sønner laget den første dampkjelen i 1929. Det ble ett produkt de etter hvert bestemte seg for å satse på.

    – Sønnene Halvorsen gikk så hvert til sitt på midten av 70-tallet, og Peder bygde en ny fabrikk som spesialiserte seg på serieproduksjon av dampkjeler, parallelt med en stadig større satsing på offshore. De bygget nye produksjonslokaler i Kvinesdal for å komme nær en dypvannskai i 2006, forteller Narve Tunheim, daglig leder i Flekkefjordsbedriften.

Den landbaserte aktiviteten ble skilt ut i et eget selskap, og eies i dag av dels av Tratec, som har 51 %, og dels av Halvorsen AS, som har 49 %. Driften i dag dreier seg om to ting, forteller Tunheim.
    – Det ene er å levere komplette varmeanlegg. Å varme opp store bygg krever mye energi, og til slike bygg leverer vi alt fra varmepumper til varmtvannskjeler, røropplegg, styring og automasjon. Det andre er leveranse av dampanlegg. Det brukes mye i produksjonsprosesser, fordi damp er en god energibærer, som i tillegg er steril. Der leverer vi komplette fyrhus med engineering og automasjon, alt av tanker, dampkjeler, armatur, vannbehandling og installasjon.
    Typiske kunder er prosess- og næringsmiddelindus-trien, offentlige bygg og energileverandører. Tratec Peder Halvorsen har dessuten en serviceavdeling som betjener hele landet.
    – Vi skreddersyr anleggene til kundene, og har lang erfaring, kort responstid på service og pålitelige leverandører. I tillegg har vi mobile dampanlegg for utleie, som kan redde en kunde i ethvert krisetilfelle. Vi ser et stort behov for flere dyktige ingeniører innenfor faget i tiden som kommer, og forventer en dobling av omsetningen i løpet av få år, sier Tunheim.

Les mer...

2013-12-13 12.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

  • Tratec Peder Halvorsen
  • www.tratec.no
  • Telefon:
    46974900
  • Adresse:
    Drangeid 2A
    4400 Flekkefjord
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv