143082

Kongssenteret og Kongsvinger i utvikling

På nordsiden av Glomma, mellom Kongsvingers to broer, ligger Kongssenteret. Det har vært kjøpesenter her i 25 år, men det som var 7-8 butikker, har i dag blitt til over 40 forretninger. Nå er planene klare for ytterligere utvidelse. Det nærliggende Brusenteret er planlagt at skal rives, og det skal etableres nye 4-5000 kvm med kjøpesenter.

– Da får vi 10-12 nye leietagere, med 50-60 nye arbeidsplasser. Vi ønsker også å etablere 50 nye parkeringsplasser på tak, og vi ønsker å etablere fire blokker med til sammen 50 nye boenheter, forteller senterleder Lasse Ellingsen.

Han er en aktiv pådriver for utvikling av Kongssenteret og Kongsvinger. Ellingsen begynte i som renholdsbetjent og vaktmester for senteret i 1991, før han steg i gradene og ble senterleder.

På slutten av 90-tallet ble Kongssenteret kjøpt opp av Sektor Gruppen AS, som satte i gang en storstilt utbygging. Senteret gjenåpnet i 2001 i nesten firedobbel størrelse. I dag har Ellingsen attraktive leietagere som blant annet Clas Ohlson, H&M, Mester Grønn, Meny, Lindex, Intersport, Apotek 1 med flere.

– Vi har en fantastisk plassering, midt i Kongsvinger sentrum. Det er også en stor fordel for Kongsvinger som by. Vi er et stort handelsknutepunkt, med cirka 1,5 millioner besøkende i året. Vi er et bysenter, for Kongsvinger og omkringliggende kommuner.

Ellingsen er selv født og oppvokst i byen. Han er levende opptatt av at Kongssenteret skal være en viktig motor for verdiskapingen i Kongsvinger.

– Vi kan være med å bidra til en god næringsutvikling. Med nye arbeidsplasser, nye tilbud på varer/tjenester og gode muligheter for videre vekst i regionen.

Les mer...

2014-11-27 11.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv