143008

Kristen skole med plass til alle

«Vi legger sterk vekt på det kristne budskapet, og ønsker å nå ut med de kristne verdiene. Men i likhet med andre kristne skoler har vi et valgspråk – "påvirkning med respekt". De som kommer hit blir møtt med respekt uansett om de tror på budskapet eller ikke.»

Det forteller rektor Ståle Andersen ved KVS Lyngdal. Det er en privat videregående skole som i dag har 300 elever fra rundt om i landet, og som tilbyr et studietilbud med muligheter utenom det vanlige. KVS Lyngdal har egne linjer innenfor idrett, naturbruk, IKT, service og samferdsel, og studiespesialiserende. Her er porten høy og vid – og mangfoldet stort blant både elever og ansatte.

– Det skjedde mye her i 2007. Da bygde vi ny idrettshall, nytt fjøs og ridehall omtrent samtidig. Vi har også bygd en ny stall i løpet av de siste årene, og er nå midt oppe i en større utbygging som skal resultere i at vi får plass til 340 elever, forteller Andersen.

Han begynte som lærer ved skolen i 1986, og har nå vært rektor i ni år. For ham er det viktig at KVS Lyngdal er mye mer enn bare en vanlig skole – både i skoletiden og utenom skoletiden. Elevene har et vell av aktiviteter de kan delta i på fritiden, deriblant kristne møter, quiz og Idol-liknende konkurranser. Det er viktig for miljøet, spesielt i en internatskole som KVS Lyngdal, hvor elevene bor i leiligheter eller på tomannsrom.
 
– De som har valgt skolen her, vet at det er en kristen skole og føler at de blir møtt med respekt. Det er en del liknende skoler rundt om i landet, og mange er medlemmer i det som heter Kristne Friskolers Forbund. Vi har et godt samarbeid med flere andre skoler, understreker Andersen.

Staben ved skolen består av 90 ansatte fordelt på rundt 70 årsverk. På det store gårdsbruket har de 30 kyr, 30 sauer, cirka 600 høns og 30 hester, hvorav mange er elevenes egne hester. De siste årene har KVS Lyngdal har hatt en god utvikling, med stadig økende søkermasse. Det er kanskje ingen overraskelse, med tanke på tilbudet. Her blir elevene del av et unikt miljø, med opplevelser, inntrykk og læring de har med seg resten av livet.

– Jeg ser lyst på fremtiden! Snart er vi i mål med utvidelsen, og ellers bygger vi stein for stein. Vi legger stor vekt på læringsmiljøet, er med på messer og er aktive på nett på både Facebook og med en fin hjemmeside. Ellers er det våre fornøyde elever som sprer god reklame, avslutter Andersen.

Les mer...

2014-11-24 13.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

  • KVS-Lyngdal
  • www.kvs.no
  • Telefon:
    38 33 06 00
  • Adresse:
    Rosfjord
    4580 Lyngdal
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv