133004_kryddegarden

Krydder i hverdagen

Du skal ikke skru tiden langt tilbake før det det var vanskelig å finne friske krydder og urter i dagligvarebutikkene i Norge. Men i dag har nordmenn forlengst lært å sette pris på sunne, ferske og norskproduserte krydde-rier – som fra Kryddergarden på Horpestad utenfor Klepp.

– Vi har drevet siden 2001 her på Horpestad, også er det en avdeling på Vigrestad med min svigerinne som begynte noen år før, forteller Grete Horpestad.
Sammen med mannen Trond forvalter hun nå fem mål med drivhus, og leverer store kvanta krydder, urter og tomater til grossister og direkte til butikker. Utviklingen har vært positiv år etter år, helt siden oppstarten.

Det er kanskje fordi folk er blitt mer bevisste på å lage sunn og velsmakende mat – og å lage mat fra bunnen av. Med ferskt krydder får du ekstra med antioksidanter og næringsstoffer, og du kjenner det på smaken. I tillegg er ferske urter kortreiste, og fri for sprøytemidler!
– Vi bruker ingen form for sprøytemiddel – kun nyttedyr, altså biologisk bekjempelse. Det vil si at vi bruker noen dyr til å ta de andre dyrene. Det er miljøvennlig, sier Grete.

Matopplevelsen blir også morsommere med friske krydder. Grete anbefaler folk å prøve seg frem, eksperimentere litt på eget kjøkken. Om profesjonelle kokker ønsker seg spesielle urter, gjør hun også sitt beste for å få tak i det. Det siste nye nå er såkalt jernurt.
– Kvalitet er alfa og omega for oss. Dårlig kvalitet selger du ikke to ganger, for da kommer ikke kunden tilbake, sier Trond.

Les mer...

2013-10-16 16.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv