132036franzefossgjenvinning

Ledende avfallsaktør

Avfallshåndtering blir stadig viktigere for bedrifter som retter seg etter strenge miljøkrav. Franzefoss Gjenvinning tar hånd om det meste, og tilbyr samtidig rådgivning og konsulenttjenester som bidrar til at bedriften holder stø kurs mot en grønnere hverdag. De er en ledende avfallsaktør, som tilbyr kundetilpassede løsninger over store deler av landet. Virksomheten har 300 ansatte og omsatte i 2012 for 659 millioner kroner.


Virksomheten tilbyr avfallshåndtering, enten i form av materialgjenvinning eller energigjenvinning. Førstnevnte dreier seg om å bruke produkter på nytt; for eksempel metaller, stål eller plast. Slikt avfall kan brukes om igjen, og egner seg i produksjon av nye type produkter, noe som sparer miljøet for ressurser og samtidig ivaretar ressursene som er å finne i kretsløpet.

Energigjenvinning dreier seg om forbrenning av brennbart avfall, der varmen fra forbrenningen utnyttes til energiproduksjon. Men det finnes også avfallsfraksjoner som verken kan material- eller energigjenvinnes, som også krever håndtering, slik at miljøbelastningen blir minimal. Også dette er noe Franzefoss kan håndtere.
- Franzefoss håndterer 250 000 tonn næringsavfall og 160 000 farlig avfall i året. Region Vest er spesialisert på avfall fra oljerelatert industri. Alt avfall må håndteres på en best mulig måte, og det er et ansvar vi kan ta, forteller regionleder Arne Dalen.

Franzefoss Gjenvinning tilbyr også konsulenttjenester og rådgivning overfor sine kunder. Med mange bedrifter i kundekretsen, er etterspørselen etter langsiktige avfallsplaner, miljørådgivning eller annen rapportering viktig.
- Mange etterspør for eksempel miljøregnskap, og det kan vi levere. Det er viktig å følge opp kundene og lede dem på rett kurs når det gjelder miljø og avfall.

Dalen har følgende oppfordring til virksomheter som ikke har funnet optimale løsninger for avfallshåndtering, eller som har utfordringer med å kvitte seg med avfall de ikke vet hva er
- Bedrifter er stort sett flink til å behandle farlig avfall og skal ha kontroll på hva de har. Det hender likevel at vi får henvendelser fra kunder som ikke kan identifisere avfall som står på virksomhetens område. Vi er behjelpelige med dette, og gjør analyser og kan deretter håndtere det forsvarlig. Det er altså ingen skam å ta kontakt hvis det skulle være utfordringer av dette slaget, fastslår Dalen.

Les mer...

2013-05-29 12.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv