Leier ut energi

Det høres kanskje rart ut å ha utleie av energi som forretningsidé, men som Morten Magnusson sier, energi er jo så mangt. Han startet opp som daglig leder og medeier i Energy Rent AS i januar i år, men har både bred erfaring fra bransjen og en energisk gründer i magen.


Sandnesbedriften ble etablert i 2008, basert på en forretningsidé om å leie ut energi.
- Vi snakker da mer spesifikt om kulde og varme som kan være for eksempel komplette anlegg. Den andre delen av driften er salg av tilstøtende produkter som varmevekslere fra Alfa Laval som vi er en autorisert distributør for, eller glykol for industriell kjøling, forklarer han.

Energy Rent AS er også i ferd med å utvikle et marked for termisk responstesting, noe Magnusson synes er svært spennede.
- Det går ut på at vi sender energi i grunnen, og så måler vi differansen mellom inngående og utgående og ser hvor mye efekt som går i grunnen. Ut fra disse tallene kan vi si noe om hvor godt området er til å videreutvikle som energibank.

Han driver firmaet alene, men samarbeider godt med flere investorer, blant annet Klimaservice. Det å pleie kundeforhold er alfa og omega, understreker han.
- Service er alt, og jeg strever hardt for at kundene skal bli fornøyde. Kvalitet og rett pris på produktene er viktig, og definisjonen på kvalitet her i huset er når kunden kommer tilbake og kjøper produktet, sier han.

Driften har konsentrert seg om Norge så langt, men ambisjonen for de kommende to-tre årene er å få til et samarbeid i Norden.
- Jeg kjenner ikke til andre som kan levere komplette anlegg i alle størrelser, innenfor nesten alle energikilder og som i tillegg tilbyr utleie og leasing. Kundene kommer til meg, men jeg er også i aller høyste grad aktiv selv med å reise rundt og snakke med folk. Det er en prosess som aldri stopper, og det gjelder å være tillitsvekkende og god på å forstå kundenes behov, avslutter Morten Magnusson.

Les mer...

2013-05-30 13.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

  • Energy Rentas
  • www.energyrent.no
  • Telefon:
    90848521
  • Adresse:
    Bedriftsveien 19
    4302 Sandnes
hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv