143014

Lister Opplæring AS hever kompetansen

Erfaring og kompetanse er ingen mangelvare når Harald Guttormsen i Lister Opplæring AS holder kurs. Han tilbyr opplæring og kompetanseheving i alt fra kranføring, til forflytningsmaskiner, til varmearbeid.

Guttormsen begynte som daglig leder tilbake i 1994, for bedriften Lister Opplæring og Kompetanse. To år senere dannet han og to kollegaer Lister Opplæring og Sertifisering. I 2000 skilte de lag, og Guttormsen fortsatte med opplæring, samt salg, vedlikehold og kontroll av brannslukningsutstyr. Fra da av het selskapet Lister Opplæring AS.
 
– Jeg har kurs i alle typer kraner bortsett fra offshorekraner, og jeg har kurs i det som i dag kalles masseforflytningsmaskiner, altså dumpere, bulldosere og gravemaskiner. Kundene er alle som bruker slike maskiner, som entreprenører, men jeg har også mange privatpersoner som kunder, sier han.
 
På toppen av det kommer blant annet stroppe- og anhukerkurs, samt kurs for båtførerprøven, og ikke minst kurs for varmearbeidere. Guttormsen disponerer en egen brannstasjon og brannhenger, og har alle slags brannapparater tilgjengelig. På kursfronten er det nesten ingen grenser.
 
– Det hender at noen etterspør kurs som jeg ikke selv har kompetanse til å holde, men da leier jeg bare inn eksterne instruktører.
 
Lister Opplæring AS er selvsagt medlem NOORSI, Norsk Organisasjon for Sikkerhetskompetanse, og Guttormsen er sertifisert gjennom ASAS Sertifisering. Det innebærer tydelige krav, samt jevnlig inspeksjon av virksomheten, for å sikre at alt er som det skal.
 
– Det er veldig gøy å holde på, og jeg treffer mange flotte mennesker. Vi følger opp fagplaner og kursene på best mulig måte. Målet er at når kunden går ut herfra, har han fått god opplæring og er klar for arbeidslivet.

Les mer...

2014-11-24 16.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv