Med motorolje i årene

"Det er nesten ingen grenser for hva vi kan gjøre, det er vel bare fantasien som setter en stopper for det", sier Knut Egil Bolli, daglig leder i Bolli Motor AS på Lyngstad.

Med lang erfaring som ansatt ved et bilverksted og kvelds- og helgejobb som reparerer av gravemaskiner på gården hvor han vokste opp, var det ikke overraskende at Bolli etter hvert etablerte sitt eget verksted i 1988.
– Det utviklet seg fort, og vi ble et AS i 2001. Interessen for faget har vel ligget litt i blodet siden faren min også var bilmekaniker, sier han.

Selv har Bolli fagbrev på tunge kjøretøy og utdanning fra mekanikerskole, og Bolli Motor AS er godkjent for stor og liten bil, landbruksmaskiner, traktorer og motorsykler.
– Med godkjenning for de fleste kjøretøyer har vi både steinhuggere, stein- og kalkbrudd, bønder og privatpersoner med personbiler på kundelisten. Det går mye i Caterpillar gravemaskiner, Volvo og Skandia på lastebiler samt Mercedes, Audi og BMW på personbiler, men vi tar absolutt alle merker.

Bedriften er også sertifisert på anleggsmaskiner slik at de kan utføre EU-kontroll på alt fra dumpere til gravemaskiner, noe de reiser rundt og gjør for forskjellige kunder.
– Det er en tøff bransje med mange bilverksteder i nærområdet, men det er nok ikke så mange som har et så bredt spekter som oss. Vi er seks ansatte og gjør jo alt fra traktorer til lastebiler, personbiler og anleggsmaskiner, forteller han og legger til at de er det eneste godkjente lastebilverkstedet i området som utfører EU-kontroller på lastebiler.

– Jeg tror kanskje vi er de eneste i distriktet som sertifiserer gravemaskiner og dumpere også, så vi har et bredt spekter og begrenser oss ikke kun til ett felt. For meg har dette blitt en livsstil, så jeg ser for meg at fremtiden blir den samme ved at vi fortsetter som i dag. Vi har ikke noe ønske om å bli særlig større, for jeg vil helst ikke ha mer administrasjon, smiler han.

Les mer...

2013-10-17 16.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

  • Bolli Motor
  • Telefon:
    71295872
  • Adresse:
    Ørjavik
    6493 Lyngstad
compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv