Mest som å komme heim!

Midt i vakre Vest-Agder, på Naglestadheia i Hægebostad kommune ligger Mydland Gard. Med egen hjortefarm og flotte selskapslokaler arrangerer ekteparet Tone Lien og Arne Mydland små og store selskaper i idylliske omgivelser. Maten er hjemmelaget, kortreist og velsmakende. Sommerstid går hjortene på beite rett utenfor Storstova og de vakre dyrene kan beundres under hele besøket. I tillegg kan våre gjester bli med ut for å mate og klappe dyrene. Tenk deg å stå midt i en flokk med over 100 hjort.

Garden har vært i slekta i 8 generasjoner. Fram til 2000 var melk den viktigste produksjonen, men da måtte Dagros vike plassen for norsk kronhjort. Første dyrene kom til gards i 2001 og nå er det ca 100 hjort som overvintrer på Mydland. 700 dekar med godt beite er gjerda inn. På garden er det også en flokk med skotsk høylandsfè. Robuste og nøysomme dyr som utnytter det meste av gardens øvrige areale.

    Hjortene lokket mange til gards og ga idèen om å kunne servere kortreist mat i egen restaurant. Eldhuset med åpen grue var første byggetrinn, etter hvert kom Storstova og til slutt et mellombygg med møterom og salong.
    Det er nå mulighet for servering av 80 gjester. Alt fra barnedåp til bryllup, kurs og vennekvelder, alle er velkommen. Med eld på grua og massevis av levende lys, da blir det lun og hjemmekoselig stemning. Når all mat blir laget fra bunnen av, i rikelige mengder og Arne forteller litt om gardens historie, ja da blir det gode minner å ta med seg heim.
    Kronprinsparet besøkte kommunen i høst og det var vi som laget maten, forteller Tone, tydelig stolt. Gravet hjortefilèt, røykt hjortehjerte, fjellørret og mye godt tilbehør var det som kom på bordet denne dagen.
    Nå håper Tone og Arne at enda flere finner veien til Mydland. For nesten alle i Vest-Agder er garden bare en god times biltur unna. Tog kan også brukes, da går du av på Snartemo stasjon.
Velkommen til gards!

Les mer...

2013-12-13 12.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv