Mineraler med mange bruksområder

Hvis noen sier marmor, hva tenker du på da? Vi dro på besøk til Visnes Kalk AS på Eide på Nordmøre hvor daglig leder Karl Johan Eide fortalte om bedriftens mange spennende oppgaver - og om de mange bruksområdene til marmor og kalk.

Det er 110 år siden man begynte med utvinning av marmor på Visnes, og Karl Johan er i dag fjerde generasjon Eide som driver Visnes Kalk AS. Han begynte der i 1993, og. har utdanning innen bergverk fra NTNU i Trondheim. Marmoren på Visnes er et industrimineral som benyttes til: Bestrykning av hvitt papir, kjemisk industri, byggemateriale, drikkevannrensing, dyrefor, mud i oljeboring for å nevne noe.

Bedriften har i dag 24 ansatte og to innleide. Gråberg som ligger over marmoren, kalt eklogitt, er en annen del av produksjonen som etter bearbei-ding i pukkverk anvendes i hovedsak til offshore formål. Eklogitten er en tung bergart med egenvekt på 3.16.
Markedsføringen foregår ved direkte salg fra bedriften, eller via nettverk av andre aktører i inn og utland.

Den største utfordringen i dag, slik Eide ser det, er å finne nye veier i et marked og en bransje i rask endring.En hovedsak for Visnes Kalk AS er å utnytte mineralressursene optimalt og på lang sikt. På den måten kan arbeidsplassene sikres.

Les mer...

2013-10-18 11.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv