141031NO-renovasjonsselskapet141031NO-renovasjonsselskapet-2

Mye ressurser i avfall

Det kan være lett å bli overveldet av alt som skal kildesorteres og gjenvinnes og destrueres på trygt vis. Men gevinstene er store. Det er nemlig mye ressurser i avfallet vårt – og mange ting som må tas hånd om med forsiktighet. Heldigvis finnes det eksperter på området, som RFL – Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal. Vi har fått tips og råd fra daglig leder Lars Tjelland på Skjoldnes.

– Vi har åpent for mottak av husholdningsavfall tre dager i uka, og har også holdt åpent enkelte lørdager. Dette er tydeligvis populært, så mye tyder på at det blir flere i tiden som kommer. Jeg anbefaler ellers både næringsdrivende og husholdninger som lurer på hvordan de kan optimalisere avfallshåndteringen sin til å ta kontakt, så kan vi ta en prat og finne gode løsninger.
  Slik lyder Tjellands oppfordring til både privatfolk og næringsliv. RFL eies av Farsund og Lyngdal kommune, og betjenes av en stab på fire ansatte. Opprinnelig, da det ble påbegynt i 1986, var anlegget på Skjoldnes først og fremst et avfallsdeponi. Men Tjelland kan fortelle at vi har kommet langt siden den gang. I dag er bare ytterst få ting som deponeres. Det aller meste gjenvinnes eller forbrennes. Deponering av vanlig avfall er i dag ikke tillatt.
  For vanlige husholdninger har anlegget på Skjoldnes mottak av en rekke ulike typer avfall. Det er trevirke, maling, papp og papir, husholdningsemballasjeplast, samt smått og stort elektrisk.

– Jeg oppfordrer alle til å tømme skuffer med små elektriske dingser og levere dem inn til oss eller til en forhandler. Ikke kast det i restavfallet, for det er mye verdier i metallene, sier Tjelland.
  Han forteller at folk er jevnt over flinke og sorterer mye hjemme, samtidig som enda flere kan gjøre enda mer. Hos RFL er det utviklingsarbeid som er hovedjobben, og de håndterer også farlig avfall ved anlegget.
  – Generelt er det mye ressurser i avfall. Det beste er om vi kan bruke avfallet eller i det minste materialene på nytt. Restavfallet, det som blir igjen når man har sortert, kjøres til energigjenvinning ved forbrenningsanlegg som produserer strøm og fjernvarme.

Les mer...

2014-04-30 15.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal AS
    • Telefon:
      38 39 07 56
    • Adresse:
      Skjolnesveien 182
      4550 Farsund
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv