141015NO-Norefjell-skisenter141015NO-Norefjell-skisenter-2141015NO-Norefjell-skisenter-3

Norefjell Skisenter i utvikling

Skientusiaster har lekt seg i bakkene på Norefjell siden slutten av 1930-tallet. Men det var først med OL-feberen i 1952 at Norefjell for alvor fikk status som et mekka for alle skientusiaster. Da ble Norefjell Skisenter etablert, hvor Bjørn Viker i dag er senterleder.

– Senteret ble etablert i forbindelse med OL i Oslo i 1952, for den gang var Norefjell det nærmeste høyfjellet til hovedstaden. Siden har utviklingen vært god, med en jevn stigning. I dag har vi 13 heiser og til sammen 26 nedfarter. Det unike med Norefjell Skisenter er at vi har en uvanlig stor høydeforskjell, det er 1000 meters høydeforskjell fra heisen i bunnen til den øverste heisen. Det er det ingen andre i Skandinavia som har, forteller Viker.

I tillegg har Norefjell flust å by på for skientusiaster i alle former og fasonger. Du har flatere bakker oppe i fjellet og brattere bakker ned i dalsiden. Viker fremhever også Bøseter-området, som er ideelt for familier. Norefjell har med andre ord noe for alle og enhver.

Men senterlederen har ingen planer om å bli stående på stedet hvil. Det er avgjørende å utnytte mulighetene for utvikling og ekspansjon. Viker har et spesielt fokus på ukestrafikken mellom mandag og fredag.
– Som et typisk dagsturanlegg med gjester fra Oslo-området har vi mindre besøk i ukedagene. Vi har for få av det vi kaller "varme senger", altså hotell- og utleiesenger, i motsetning til privateide enheter. Skituristene må ha et sted å overnatte, og da er vi avhengig av gode samarbeid med overnattingsbedriftene i området, sier Viker.

Han ønsker derfor at det på Norefjell skal legges enda bedre til rette for skiglede også på ukedagene. Det fortjener nemlig en så god skidestinasjon som dette.

Fasiliteter ved Norefjell Skisenter
• Skiskole og skiutleie
• Totalt 120 km med langrennsløyper
• Tre barneheiser
• Grønne, blå, røde og svarte nedfarter
• Terrengpark
• Offpiste-muligheter
• Akebakke for barn ved Bøseterhotellet
• Kveldskjøring tre dager i uken
• 26 nedfarter og 6 skiveier for alpint


Foto: Norefjell Skisenter

Les mer...

2014-05-09 14.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv