133006jaeregg

Norges mest miljøvennlige egg

Jæregg har nettopp flyttet inn i Norges mest aller miljøvennlige næringsbygg. Med det kommer også nytt maskineri som har doblet produksjons-kapasiteten, og daglig leder Bjørn Salte står klar til å ta imot nye kunder for Norges mest miljøvennlige egg.

– Hovedsakelig leverer vi nå til storhusholdninger. Vi har kunder fra Arendal i sør til Tromsø i nord, men vi ønsker også å komme inn mer mot dagligvarekjedene. Vi er inne i Coop lokalt i hele Rogaland, og jobber nå inn mot andre kjeder, forteller Bjørn.

Både ”miljøvennlig” og ”kortreist” er store komplimenter nå til dags, og med Jæregg får du begge deler. Bjørn legger vekt på å hente inn lokale Jæren-egg så langt som det er mulig, og med et produksjonsbygg drevet på geoenergi, er det ingenting å utsette på miljøfokuset.
– Produksjonen går for det meste på geoenergi. Dette er Norges første næringsbygg med den type energi – og det mest miljøvennlige næringsbygget som eksisterer i Norge i dag. Bygget er også del av et prøveprosjekt, og har sensorer rundt om i bygget som tester energibruken, sier Kim André Salte.
Dermed har Jæregg allerede tatt et langt sted inn i fremtiden. Firmaet ble etablert for godt over 40 år siden, i 1971, og ble overtatt av Bjørn og hans bror i 2000. Da hadde Bjørn vært i Jæregg siden ’78. Det er ikke få egg som har blitt sendt ut herfra siden da – takket være mange verpeglade høns.
– Tidligere hadde hønene hybler, nå har de leilighet, har jeg alltid sagt. Vi har satset mest på miljøbur, hvor hønene har det godt. Med frittgående høner går det 7 500 høner på et gulv, det er ikke en god løsning, sier Bjørn.

Han håper nå at dagligvarekjedene ønsker å ta inn kvalitetsegg som har en miljøvennlig og kortreist profil, samtidig som prisene er gode. Med nytt bygg og nytt maskineri har Jæregg kapasitet til det meste.
– Dessuten kan maskinen bygges ut, og vi kan kjøre skift. Det er ingen grenser i dette bygget. Vi er klare. Kjedene trenger bare ta kontakt.

Les mer...

2013-10-17 11.15

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv