– Vi har kalt hotellet for Königs Winger – altså «kongens vinger» – som er det opprinnelige, historiske navnet, forteller Arnt R. Mikalsen, som også eier og driver Vinger Hotell rett i nærheten.
Kasernen fra 1773 er totalrenovert i tråd med sin tids byggeskikk, i tett samarbeid med Riksantikvaren, og omfatter store og flotte hotellrom og suiter.
– I innredningen integrer vi det moderne med det historiske. Vi har brukt mye norsk, men har også vært Europa rundt etter møbler. Det har blitt fantastiske rom, sier Mikalsen.
Kommandantboligen fra 1600-tallet har på sin side blitt restauranthuset Comandanthuus. I hvelvede ammunisjonsrom ligger det nå en storstilt vinkjeller, slik at vinutvalget etter hvert skal matche hotellets førsteklasses servering.
– All maten lager vi fra bunn av, mye med gode lokale råvarer. Fra festningen kan vi faktisk se flere av gårdene som leverer til oss, sier Mikalsen.
Og utenfor de historiske bygningene venter frisk luft og urørt natur. Summen av det hele blir en helhetsopplevelse som er unik, og som er åpen både for næringslivskunder og folk flest.
– Vi ønsker at det skal være mangfold. Alle er hjertelig velkomne. Du kan få en kopp kaffe, eller du kan komme inn og spise på damaskduker.