Ny vår for Kongsvinger Festning

Kongsvinger Festning er kanskje den best bevarte festningen vi har her i landet. Men som militær eiendom har festningen i alle år vært lukket for publikum. Nå har de gamle forsvarsverkene gjenoppstått, som en historisk perle, og som en unik arena for kurs, konferanser og arrangementer. 45 minutter fra Gardermoen, 1 time fra Oslo.

– Vi har kalt hotellet for Königs Winger – altså «kongens vinger» – som er det opprinnelige, historiske navnet, forteller Arnt R. Mikalsen, som også eier og driver Vinger Hotell rett i nærheten. 

Kasernen fra 1773 er totalrenovert i tråd med sin tids byggeskikk, i tett samarbeid med Riksantikvaren, og omfatter store og flotte hotellrom og suiter.

– I innredningen integrer vi det moderne med det historiske. Vi har brukt mye norsk, men har også vært Europa rundt etter møbler. Det har blitt fantastiske rom, sier Mikalsen.

Kommandantboligen fra 1600-tallet har på sin side blitt restauranthuset Comandanthuus. I hvelvede ammunisjonsrom ligger det nå en storstilt vinkjeller, slik at vinutvalget etter hvert skal matche hotellets førsteklasses servering.

– All maten lager vi fra bunn av, mye med gode lokale råvarer. Fra festningen kan vi faktisk se flere av gårdene som leverer til oss, sier Mikalsen.

Og utenfor de historiske bygningene venter frisk luft og urørt natur. Summen av det hele blir en helhetsopplevelse som er unik, og som er åpen både for næringslivskunder og folk flest.

– Vi ønsker at det skal være mangfold. Alle er hjertelig velkomne. Du kan få en kopp kaffe, eller du kan komme inn og spise på damaskduker.

Les mer...

2014-11-27 11.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

  • Königs Winger
  • www.konigswinger.no
  • Telefon:
    62 00 10 10
  • Adresse:
    Østre solør veg 6
    2211 Kongsvinger
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv