Nye tider på Eikås Sagbruk

Ny maskinpark og ny sag. Nytt sorteringsverk og nytt biobrenselsanlegg. Det er bare noe av det nye som har hendt Eikås Sagbruk de siste årene. Dermed har sagbruket som først ble etablert i 1955, gjennomgått en betydelig modernisering. Slik at selskapet står rustet for fremtiden, med miljøvennlige og økonomiske løsninger.

Det forteller Jon Anker Telhaug på Eikås sagbruk i Hægebostad kommune, øverst i Lyngdalen. Her har du hele energikjeden. Med saging, tørking, sortering og høvling av tømmer. Tømmer som kommer fra bønder i Agder-fylkene, og som går via AT Skog til Eikås. I hovedsak dreier det seg om gran og furu. Kundene er for det meste forhandlere, bygge-varehus og lokale hytteprodusenter. Sagbruket har et nedslagsfelt som strekker seg fra Agder til Rogaland, med trailere som kjører til Stavanger to ganger i uken.
    – Vi selger og produserer hugget stokkpanel, som brukes både ut- og innvendig, og dette er vårt mest unike, patenterte produkt. I tillegg beiser vi også ferdig og impregnerer bekledning, slik at kundene får et ferdig produkt, sier salgsleder Sten Lunden.

Han kan fortelle om store fremtidsplaner også. Eikås Sagbruk skal nemlig bygge et nytt høvleri, og har allerede satt opp grunnmuren til det som skal bli et 750 kvadrat stort bygg. Det vil gi en langt raskere og mye mer effektiv høvling og produsering av trelast, som vil muliggjøre en dobling av produksjonen. I tillegg beholder selskapet det gamle høvleriet.
    – Logistikken er dog vel så viktig som pris. Tilbakemeldingene vi får går nettopp på at vi er gode på logistikk, gode til å levere til rett tid og ikke minst at kvaliteten på varene våre er høy. I tillegg er HMS viktig for oss, for dette er en bransje som er mye utsatt for personskader.

Gjennom en lang historie har sagbruket bygget bygget opp et solid kundegrunnlag. I dag er det 32 årsverk på arbeidsplassen, og Telhaug deler gjerne ut lovord om en fleksibel stab med høy ekspertise og lavt sykefravær.
    – Fremover skal vi øke kapasiteten og produksjonen med det nye høvleriet, og da blir det jo også et mål å øke både salget og kundemassen.
Les mer...

2013-12-13 12.30

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv