142025NO - Stene -1142025NO - Stene

Nytt liv for gammelt metall

Det er ofte ressurskrevende å hente frem mineraler og fremstille metaller. Men metaller har også en ekstraordinært lang levetid – forutsatt at de blir gjenvunnet. Normalt kan nemlig metall gjenvinnes gang på gang. Dersom vi bruker allerede utvunnede mineralressurser om og om igjen, vil de komme til nytte også for fremtidige generasjoner, samtidig som vi sparer på ressursene som ligger deponert i fjell og grunn. Stene Stål Gjenvinning AS har vært i miljøfeltet siden 1928. Selskapet spesialiserer seg på sortering, bearbeiding og gjenvinning av stål og metaller, samt på mottak og frakt ved rivning av bygg- og stålkonstruksjoner.

Tjenestene til Stene Stål Gjennvinning AS dekker i dag hele Østfold. Selskapet mottar, gjenvinner og leverer stål og metaller. Det moderne hovedanlegget er lokalisert på Kråkerøy. Det er et komplett metallgjenvinningsanlegg, som også har dypvannskai. I tillegg til det kommer to anlegg i Halden og Indre Østfold, som driftes av datterselskapene J. Magnussen Gjenvinning AS og Indre Østfold Gjenvinning AS. Bedriften har også egne logistikk- og verkstedløsninger.
  I 1998 var Stene Stål Gjenvinning AS første bedrift i Norge av sitt slag til å bli sertifisert til miljøstandarden IS0 14001. Selskapet har lagt sterk vekt på å ligge i forkant av lover og forskrifter på feltet. Dermed står de hele veien godt rustet for tiden som kommer. Med vår tids miljøfokus tyder alt på at kravene til god avfallshåndtering og gjenvinning vil bli strengere i fremtiden.


Det innebærer også at det er avgjørende med spesialkompetanse innad i organisasjonen. Stene Stål Gjenvinning AS har som uttalt målsetting at deres ansatte hele tiden skal utvikle seg, slik at selskapet hele veien besitter nødvendig kompetanse til å håndtere alle arbeidsoppgaver på en best mulig måte. I Stene Stål Gjenvinning AS har de en stabil arbeidsstokk med folk som har lang fartstid i selskapet. Men i gjenvinningssektoren er kunnskap en nøkkelfaktor for konkurransedyktigheten til alle aktører. Derfor har Stene Stål Gjenvinning AS kontinuerlig fokus på kompetanseheving.
  På kundelisten står en rekke anerkjente navn, som Jøtul, Ulefos Jærnverk, Kronos Titan og mange flere. Stene Stål Gjenvinning AS legger vekt på å opprettholde et tett og godt samarbeid med kundene. Det innebærer blant annet at metall som leveres til kunder regelmessig kontrolleres og analyseres, slik at kvaliteten på leveransene til enhver tid er sikret. Dermed kan for eksempel Jøtul trygt lage solide ovner ut av returmetallet de mottar fra Stene Stål Gjenvinning AS.
  For kundene er det selvsagt også et viktig incentiv at gjenvinning eller bruk av gjenvunnet metall bidrar positivt til bedriftenes egen miljøvennlighet. Ved å benytte tjeneste til Stene Stål Gjenvinning AS får kunden dokumentert at deres avfall blir tatt hånd om i henhold til forskriftene. Bedrifter som mottar metall kan profilere sine varer som delvis eller fullstendig laget av gjenbrukte råvarer.

Det er momenter som kan være en stor bonus for bedrifter i bransjer der det er avgjørende med en tydelig grønn profil. I dag er miljøsaken så aktuell at det omfatter de aller fleste sektorer. Ulike former for miljøsertifisering – blant annet gjennom Miljøfyrtårn-ordningen – blir stadig mer vanlig innenfor alle slags virksomheter.
  I Stene Stål Gjenvinning AS er de takknemlige for å kunne bidra til at verdien i brukt metall ikke går til spille. Gjenbruk er god miljøforvaltning. Det er ressursbesparende og miljøvennlig.

Les mer...

2014-09-16 09.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv