Resultater starter med relasjoner

De siste årene har «relasjonsledelse» blitt et nøkkelord innenfor god ledelse og administrasjon. Det faglige nettverket Relasjonsledelse Norge står i spissen for denne lille revolusjonen. Marit Onshuus Lysebo tror at mange ledere fortsatt har mye å lære om hvordan de skal dyrke gode relasjoner. Hun holder til i Drammen, og henvender seg til alt av næringsliv, institusjoner og organisasjoner.

Lysebo har forelest for og coachet ledere i det private så vel som det offentlige, både én-til-én og i større grupper. Da har hun jobbet med alt fra konkrete relasjonsferdigheter som dialog- og tilbakemelding, til grunnleggende basiskompetanse som mot, tillit og emosjonell modenhet; bærebjelken for de konkrete ferdighetene.

– Mange av dem vi jobber med får mye ut av noe så enkelt som å lage et relasjonskart med seg selv i midten. Ikke tenke hierarkisk og lage organisasjonskartet med seg selv på toppen, men tegne seg selv i midten med andre rundt. Hvordan er min relasjon til folk? Kaldt eller varmt? Hva kan jeg gjøre for å gi den andre mulighet til å blomstre?!

Hun legger vekt på at gode resultater starter med fokus på relasjoner. Det gjelder både innad i egen organisasjon og utad mot samarbeidspartnere og kunder.

– Du må ha to tanker i hodet samtidig. Tenke både relasjon og resultat. For du får ikke det ene uten det andre. Engasjement og motivasjon blomstrer først når relasjonene er gode. Da følger også økt effektivitet og produktivitet – og dermed også bedre resultater.

Med seg har Lysebo blant annet relasjonsledelsespioneren Jan Spurkeland og tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde. Sammen oppfordrer de ledere til å bli enda bedre kjent med seg selv og sine medarbeidere. Bare slik blir man et godt team. Det blir stadig viktigere i vår tid, når blant annet dynamikk og omstillingsevne er avgjørende på enhver arbeidsplass.

– Hvem blir du i en konfliktsituasjon? Hvem lar du andre være? Hvem blir gruppen du er leder for når de er uenige, og hvor god er du på å la dem være uenige? Lar du dem gi deg tilbakemelding?

Det er mange ting det er viktig å reflektere over. Mange ting det kan være verdt å bli enda mer bevisst på. Jobber du aktivt med relasjoner, skaper det gode ringvirkninger alle veier.

Ledere vi har jobbet med forteller at de i etterkant av lederutviklingen opplever seg tryggere i rollen, de forstår mer av samspillet med andre, og de får positive tilbakemeldinger fra sine medarbeidere som aldri før, avslutter Lysebo.

Les mer...

2014-11-27 10.30

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv