– Den eldste delen av hotellet er bygd på midten av 1600-tallet. Det var den gamle direktørboligen, hvor vi i dag har restaurant, pub og en romfløy i annen etasje. Jonas og jeg har nå drevet hotellet i tre år, og på den tiden har hotellet gjennomgått en nær sagt totalrenovering, forteller Kenneth Ericson.
Han driver Bergstadens Hotel sammen fetteren Jonas Ericson. De disponerer nitti rom og tre konferanserom, samt tre restauranter og fire barer. Mange av de besøkende er bedrifter fra Trøndelagsregionen, mens sommeren byr på folk på Norges-ferie. Bergstadens Hotel er også en ypperlig plass for selskaper og bryllup.
– Vi ønsker å være et personlig hotell som er spesielt gode på gjesteopplevelser. Kontordøra vår er alltid åpen både for både gjester og personale. Vi er opptatt av at vi alltid skal være tilgjengelige. Samtidig har vi en ung stab, med cirka 45 årsverk fordelt på 70 ansatte, og vi har vært heldige med folkene som jobber her. Det er dyktige ansatte, understreker Kenneth.
Som et mindre hotell er Bergstadens Hotel også fleksible. De tilpasser seg hele tiden behovene til ulike typer gjester. Hotellet har i dag kjedeavtale med Rica som går over til Scandic i 2015, men er fullt ut egeneid. Det innebærer at Kenneth, Jonas og deres kolleger har friheter med hensyn til for eksempel konsepter og avtaler. Samtidig har hotellet et velutviklet samarbeid med et stort antall aktører i Røros-regionen. Det gir alle tiders muligheter for gjestene.
– Generelt er det et veldig godt samarbeid mellom aktørene på Røros. Det er en rekke aktiviteter som foregår her, både sommer og vinter. Alt fra hundekjøring og kanopadling til snøscooter. Alle som forespør gruppeturer eller -reiser får en lang liste over mulige aktiviteter. V tar oss av alt det praktiske, slik at det blir enklest mulig for kundene.
Tilbake på hotellet er det et førsteklasses bespisningstilbud. Hotellrestauranten serverer tre-, fire- og femrettere, samt buffeter. Men gjestene har også to à la carte-restauranter. Det er Peder Hiort Mathus, en hyggelig og innbydende familierestaurant som ligger i det eldste bygget. Og det er SkanckeBua, som fungerer som restaurant på dagtid og som bar på kveldstid, med et voksent klientell.