143003NO

Språk til glede og nytte

Det er utallige gode grunner til å lære seg et nytt språk – eller finpusse ferdighetene i et språk man allerede kjenner til. Det er god hjernetrim, det gir en stor merverdi når du er på ferie i utlandet, og det er gøy! I AMC Språkkurs i Sandefjord dekkes alle språklige behov. Her tilbys også studieturer, og oversettelsestjenester for både privatfolk og næringsliv.

Anne Mette Christensen er den språkmektige innehaveren av AMC Språkkurs, som har eksistert siden januar 2009. Hun er utdannet lærer, og har fransk, spansk og samfunnsfag i fagkretsen. Men hvorfor denne fascinasjonen for språk?

– Det startet med at jeg valgte språklinjen på videregående, for jeg har alltid vært glad i språk. Jeg tenkte på hva jeg kunne få bruk for senere i livet, og da falt valget på læreryrket. Det ga meg muligheten til å bruke de språkene jeg liker, som fransk, tysk og engelsk. Jeg tok også etterutdanning på universitetet i spansk, forteller Anne Mette.

Gjennom AMC Språkkurs tilbyr hun både språkkurs og studieturer, samt oversettelser for private og bedrifter. Men hovedtyngden ligger på språkkurs for voksne. Kursene foregår på både formiddagen og på kveldstid, med maks 10 personer i hver gruppe.

– Når vi er såpass få, føler deltakerne seg trygge og tør å snakke en del. Jeg lager en egen studieplan som hver deltaker får når de starter på kurset. Der står det hva vi skal gjennomgå på hver leksjon, hva som er målet for undervisningen, og frivillige lekser. Noen ønsker seg lekser, andre ikke, sier Anne Mette.

Med på laget har hun to ansatte lærere. En fransklærer fra Frankrike, og en lærer fra Chile som snakker flytende spansk. Når Anne Mette arrangerer studieturer, lager hun et opplegg hvor målet er å snakke språket mest mulig.

– Turene kan være med eller uten undervisning. Men når du er i det faktiske landet, får du virkelig øvd deg på språket. Det er den store fordelen. Du møter også mer velvilje og kommer mer inn i kulturen om du snakker språket i landet du besøker. Da får du også mye mer ut av turen!

Deltakerne på språkkursene er en god blanding av kvinner og menn, unge og gamle. Det kan være studenter som tar opp igjen fag med tanke på en eksamen, eller det kan være folk som ønsker å vedlikeholde og forbedre sine språkferdigheter. Det er også elever fra ungdomsskolen som trenger leksehjelp og forbedre karakterer.

– Jeg tar ett semester av gangen, og ser hvordan firmaet utvikler seg. Det er et mål å få større økonomisk overskudd etter hvert, for det er krevende å drive for seg selv. Men det er utrolig givende å høre fra kundene at de lærer en hel masse. De trives godt, og de får bruk for det de har lært.
Les mer...

2014-11-24 13.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv