Stabil leverandør til oljebransjen

Det kan gå hardt for seg i Nordsjøen. Derfor er oljebransjen avhengig av leverandører som bygger kvalitetsutstyr som tåler vær og vind. En slik leverandør er tradisjonsrike Eiken Mekaniske Verksted, som ligger idyllisk til midt i Agder.

– Eiken Mekaniske Verksted ble startet i 1975, og ligger i Agders perle, nemlig Eiken. Vi har i alle år produsert mye utstyr til oljeindustrien, hvor vi har våre største kunder. Vi lager alt fra offshorekraner, til skipskraner, hydrauliske vinsjer, elektriske vinsjer og drillingutstyr.
Det forteller daglig leder Melvin Fåland, som styrer et verksted som er delt opp i fire avdelinger. Det er avdelingen for plate og sveis, det er maskineringsavdelingen, det er avdelingen for sandblåsing og maling, og til slutt er det selvsagt monterings-avdelingen.
– Det fine er at vi har alt under samme tak, så da slipper vi å kjøre ting frem og tilbake. I tillegg har vi testområde, hvor vi kan teste utstyr. Ofte konkurrerer vi med utlandet, men vi har et godt renommé i bransjen. Vi leverer god kvalitet, vi har dyktige fag-
folk og stabil arbeidskraft. Det er vi stolte av, understreker Melvin.

Oljebransjen opplever selvsagt svingende konjunkturer. For øyeblikket peker alle piler i riktig retning, men Melvin og hans kolleger ønsker også å få enda flere bein å stå på – i eventuelle nedgangstider. Det kan gå på ting som vedlikehold og renovering av oljeplattformer, utleie av folk. For det sitter sterk kompetanse i Eiken, med totalt omtrent 75 mann på jobb til enhver tid.

– Vi skal fortsette med å holde på med det vi
er gode på, fortsette å være en trygg og god arbeidsplass. Vi er konkurransedyktige på pris, kvalitet og leveringstid. I tillegg er vi gode på å løse problemer, og vi er fleksible. Samtidig ønsker vi å utvikle dette med overhaling, renovering, utleie av folk – kanskje et til to år frem i tid.
Det lover godt for en solid norsk industriarbeidsplass, som leverer til en bransje som stadig blir mer internasjonalisert.

Les mer...

2013-10-17 16.45

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

  • Eiken Mekanisk Verksted
  • www.eikenmek.no
  • Telefon:
    90764044
  • Adresse:
    Skeie
    4596 Eiken
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv