141090NO.Okosjoklade1141090NO.Okosjoklade

Startet med 200 kilo kakao

Pågangsmot og vilje til å lære er hemmeligheten bak oppstarten av Økosjokolade AS. Eksklusive sunne råvarer, kreativitet og god smak er hemmeligheten bak den videre suksessen.

– Jeg hadde akkurat solgt hus, og hadde litt penger til overs. Hva er da mer naturlig enn å kjøpe inn 200 kilo kakao? Jeg startet en nettbutikk og fikk jeg solgt nok sjokolade til at jeg fikk kjøpt enda mer kakao neste gang. Etter hvert tok helsekostbutikker kontakt med oss. Dermed var eventyret i gang, forteller gründer Odd Arild Ringen.
  Det hele startet i 2009. Nettsiden, samt helsekostbutikkene Life og Sunkost er de tre hovedkanalene for salg. I tillegg er det også en del kafeer og restauranter som selger Økosjokolade til kundene sine. Sluttkundene tilhører hovedsakelig privatmarkedet, og Ringen ser også muligheter for økt satsing mot diabetikere og allergikere.
  – Med vårt produkt har man mulighet til å lage sjokoladen akkurat slik man vil, for eksempel helt uten sukker og fri for allergener. Vi er også stolte over at vi benytter kakaobønnenes Rolls Royce, Criollo. Det er en eksklusiv kakaobønne som har god aroma og høyt verdsatt smak, understreker Ringen.

I følge sjokoladegründeren er den typiske kunden for hjemmelaget sjokolade en helt vanlig person som bare ønsker å leve litt sunnere.
  – Det viktige med dette konseptet er at man lager selv. Vi har matentusiaster som liker å eksperimentere med ulike smakskombinasjoner for å lage sin særegne favorittsjokolade. Med ren rå kakao, alternative søtningsmidler og fairtrade kakao kan man spise sjokolade med dobbelt så god samvittighet.

Les mer...

2014-04-30 09.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv