– Jeg hadde akkurat solgt hus, og hadde litt penger til overs. Hva er da mer naturlig enn å kjøpe inn 200 kilo kakao? Jeg startet en nettbutikk og fikk jeg solgt nok sjokolade til at jeg fikk kjøpt enda mer kakao neste gang. Etter hvert tok helsekostbutikker kontakt med oss. Dermed var eventyret i gang, forteller gründer Odd Arild Ringen.
Det hele startet i 2009. Nettsiden, samt helsekostbutikkene Life og Sunkost er de tre hovedkanalene for salg. I tillegg er det også en del kafeer og restauranter som selger Økosjokolade til kundene sine. Sluttkundene tilhører hovedsakelig privatmarkedet, og Ringen ser også muligheter for økt satsing mot diabetikere og allergikere.
– Med vårt produkt har man mulighet til å lage sjokoladen akkurat slik man vil, for eksempel helt uten sukker og fri for allergener. Vi er også stolte over at vi benytter kakaobønnenes Rolls Royce, Criollo. Det er en eksklusiv kakaobønne som har god aroma og høyt verdsatt smak, understreker Ringen.
I følge sjokoladegründeren er den typiske kunden for hjemmelaget sjokolade en helt vanlig person som bare ønsker å leve litt sunnere.
– Det viktige med dette konseptet er at man lager selv. Vi har matentusiaster som liker å eksperimentere med ulike smakskombinasjoner for å lage sin særegne favorittsjokolade. Med ren rå kakao, alternative søtningsmidler og fairtrade kakao kan man spise sjokolade med dobbelt så god samvittighet.