Stort sparepotensial

Det er opplest og vedtatt at både privatfolk og næringsliv i Norge kan bli langt flinkere til å spare på energibruken. Hos Eneas Energy AS i Drammen er det energieffektivisering av næringsbygg som står på agendaen. Med smarte investeringer kan man både spare penger og bidra til miljøet.

Peter Kildal er daglig leder i Eneas Energy AS, som igjen er én del av det privateide selskapet Eneas, etablert i 1995. Eneas Energy rendyrker tjenesten med energieffektivisering rettet mot næringsbygg og kommuner
    Eneas Energy AS er en del av Eneas gruppen. Denne delen av selskapet har rundt 40 ansatte, og i Norge har vi energiadministrasjon for 177 store næringsbygg. Et viktig område for oss er fellesmåling, som vi ivaretar i 122 bygg pr utgangen av 2013. Fellesmåling av næringsbygg er stadig mer aktuelt, bl.a. på grunn av at stadig flere eiendomsselskaper er har behov for å få full oversikt og kontroll over energibruken Eneas Energy prosjekterer, leverer og følger opp SD anlegg, i næringsbygg, kommunale bygg og innenfor retail/dagligvare, forteller Kildal.
    Men ikke minst leverer han og hans kolleger energisparekontrakter til både private og kommunale kunder, i form av EPC-kontrakter. EPC står for ”energy performance contracting”, hvor prinsippet kort fortalt er at besparelsen på energieffektiviserings-tiltakene bidrar til å nedbetale investeringen.
   – Det er mye å spare, for energikostnaden står for den høyeste del av felleskostnadene i et bygg. Vi kan da gå inn i bygg og finne besparelser på opptil 30 %, og det er ofte investeringer som kan nedbetales innen to–tre år. Vi har en lys fremtid foran oss, for det er stadig flere som forstår dette, sier salgsdirektør Ragne Hellum.

Eneas Energy AS selger også konsulenttjenester og nettbaserte energioppfølgingssystemer, og energimerker bygg. Hovedfokuset ligger på rehabiliteringsmarkedet for å energieffektivisere driften i eksisterende bygg.

Les mer...

2013-12-18 12.00

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

  • Eneas Energy
  • www.eneas.no
  • Adresse:
    Ole Steensgate 10
    3015 Drammen
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv