Biffhuset Skarven ble etablert i 1993 som en utvidelse av Vertshuset Skarven, som da bestod av Skarven Kro og Arctandria sjømatretaurant.
– Vi fant ut at vi skulle ha en landbruksversjon av havbruket, og åpnet Biffhuset i desember 1993. Her består menyen først og fremst av kjøtt supplert med et par fiskeretter, sier kjøkkenleder Joakim Kvam.
Vertshuset Skarven har en stab på 70 ansatte, hvorav 12 jobber på Biffhuset. Med plass til hele 70 gjester, kan kjøttsultne tromsøværinger få dekket de fleste behov.
– Fokuset hos oss ligger på biff, og i den anledning har vi fått en ny og unik Josper kullgrill fra Spania. Den er perfeksjonert slik at den kan brukes som ovn og til grilling samt at man kan røyke mat i den. Den er også veldig kjapp slik at vi kan levere et godt produkt på kort tid, forteller Kvam entusiastisk.
Mange velger rødvin til biffmidagen av gammel vane, men Kvam snakker varmt om de mange sortene spesialøl de har tatt inn fra diverse mikrobryggerier. Til sammen tilbyr de rundt 200 forskjellige typer øl.
– Vi har også et gjestekjøkken hvor bedrifter kan drive teambuilding ved å lage mat, og vi kombinerer ofte med kurs i konjakk og whisky samt ølbrygging, avslutter Andersen.