Tar tempen på bygg og bolig

Det er krevende å vurdere tilstanden til en bygning som kanskje er femti år gammel. Da er det en fordel å kjenne til hva som var vanlig praksis for løsninger og materialbruk før i tiden, for å kunne gi de riktige anbefalingene for riktige tiltak nå i dag. Heldigvis har Jan Erik Thorsen en imponerende fartstid på feltet, innen både prosjektadministrasjon og byggforvaltning.

– Jeg har holdt på i mer enn 30 år og 15 år for meg selv med prosjektforvaltning. Da har jeg hatt diverse samarbeidspartnere. Arkitekter og ingeniører, takstmenn, og jeg har jobbet for meg selv. Jeg opererer i et bredt spekter. Det går på prosjektering, beskrivelse for innhenting av anbud, prosjekt- og byggeledelse og tekniske tilstandsrapporter. Men også drift og forvaltning, sier Jan Erik.

    Han var en av de første som utarbeidet tilstandsrapporter for skolene i Oslo og Drammen, og er blitt kjent i markedet for sin lange fartstid med tilstandsvurderinger. Han har også blitt engasjert av meglere og investorer rundt om i landet, ved kjøp av større næringseiendommer. Da er Jan Erik med før kontrakten underskrives. Han gir en full teknisk rapport, slik at man kan finne frem til en pris som svarer til byggets tekniske tilstand.
    – Jeg har også avtaler med offentlige og private eiendomseiere. Da gjør jeg tilstandsrapporter og beskriver hva som skal ut på anbud, jeg får inn kontraherte entreprenører og følger opp jobben.
Det har jeg gjort for kommunale forvaltere, sameier og borettslag i Oslo, sier Jan Erik.

Han har med andre ord alltid hatt et ben både i det offentlige og i det private. Jan Erik har også drevet med uavhengig kontroll og kostnadsberegning for reklamasjoner på overtagelse av nybygg og boliger. Da gjør han et poeng ut av at han er på kjøperens side. Med sine lange og brede erfaring, har han alle forutsetninger for å gi et riktig bilde av forholdene – og hvilke kostnader reklamasjonene kan medføre for kjøper.
    Nå kunne Jan Erik tenke seg å bli enda bedre kjent i nærområdet i Drammen. På både prosjektadministrasjon, som står for delen som går på rådgivning, uavhengig kontroll, prosjekt- og byggeledelse. Og på forvaltning, som går på rådgivning og den faktiske tekniske byggforvaltning.
Jan Erik er detaljorientert og har full oversikt i budsjettering, er målrettet og har fokus på det strategiske målet i gjennomføring av oppdrag.

Les mer...

2013-12-12 13.45

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv