I mai måned 2008 åpnet Thinthan Thaifood i Sarpsborg. Fire år senere, i juni 2012, var turen kommet til Fredrikstad. Erfaringen viser nemlig at østfoldinger setter stor pris på smaksopplevelser utenom det vanlige.
For det går unna med thaimat i begge byer. Thinthan Thaifood tilbyr både takeaway og catering.
Å spise på thailandsk heter ”kin kao”. Det betyr egentlig å spise ris, men brukes om å spise i alminnelighet. For som alle vet er ris en viktig ingrediens i Sørøst-Asia. Men thailandsk mat er langt mer enn bare ris. Derfor er det ingen overraskelse at menyen i Thinthan Thaifood er både omfattende og innbydende.
Det går i alt fra thailandske karriretter, til wokket fisk, til vårruller. Og mye, mye mer. Chili er ofte en viktig ingrediens, det samme er sitrongress, og friske råvarer og friske urter er selvsagt et must. En egen lunsjmeny har Thinthan Thaifood også, og en liten barnemeny. På avdelingen i Fredrikstad tilbys dessuten pizza, for alle som foretrekker det italienske kjøkken. Full meny er tilgjengelig på nettsidene www.thai-mat.no.
Med thaimat går dessuten smak og kosthold hånd i hånd. Mens mye takeaway-mat har lite næring og mange kalorier, kan du spise thaimat med god samvittighet. Det innebærer også at den fungerer ypperlig som møtemat og overtidsmat. Thaimat gir energi, og det er velsmakende. I Thinthan Thaifood tilbyr de catering til både bedrifter og private arrangementer.
I Sarpsborg har Thinthan Thaifood levd godt i seks år. I Fredrikstad bikker de nå andre året. Ingen tvil om at østfoldingene har tatt imot det thailandske kjøkken med åpne armer.