Tuftet på kompetanse

I 2010 ble det feiret 150-års-jubileum i familieforetaket Andersen Mek. Verksted AS. Flekkefjordsbedriften leverer i dag produksjonsutstyr opp mot tunnel og gruvedrift, samt utstyr til offshorenæringene olje og gass. I hovedkontoret i Flekkefjord har selskapet nærmere 130 ansatte. Men ikke minst har AMV AS en betydelig internasjonal tilstedeværelse.

– Vi har etablert et eget selskap i Santiago, Chile, der vi i dag er 40 mann, og jobber som konsulenter mot gruve- og anleggssektoren. Vi er etablert med eget selskap i Rio, Brasil, der vi jobber mot og leverer produkter til offshorebransjen. I tillegg til det er vi under etablering i Sverige, og vi er etablert i Hong Kong med fire mann som driver service.
   Det forteller administrerende direktør Peder Andersen. Han er femte generasjon Andersen som driver AMV AS, og har ennå sin far med seg på eiersiden og som styreformann. Omsetningen per i dag ligger på omtrent 260 millioner, fordelt på selskapets to satsningsområder.
   – Det ene er innen olje og gass, der vi fungerer som underleverandør. Det andre tunnel og anlegg, hvor har vi totalansvaret for produktene. 30 % av omsetningen vår er rettet mot offshore, det resterende er rettet mot tunnel og anlegg. 40 % av det vi produserer innenfor tunnel- og anleggssegmentet er eksport, sier Andersen.

Konkurranseevnen på disse markedene forutsetter selvsagt en usedvanlig sterk fagkunnskap innad i bedriften. AMV AS har over tid utviklet seg til å bli en kompetansebedrift, som driver mye med kundestyrt utvikling, der selskapet utvikler nye løsninger og produkter i samråd med kundene. I 1978 begynte AMV AS å levere til offshoreindustrien, og de var de første i verden til å levere en datastyrt oljerigg. Det er en teknologi de fremdeles er verdensledende på.
   – Det er kompetansen vi lever av. I tillegg er det litt spesielt med oss, i forhold til andre mekaniske verksteder, at vi har alt innomhus. Vi har en stor ingeniørstab, vi har sveising, maskinering, sammenstilling, elektrisk, hydraulisk, sandblåsing og maling. Så vi leverer hele produktspekteret, sier Andersen.

Les mer...

2013-12-18 12.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

  • AMV
  • www.amv-as.no
  • Telefon:
    90772688
  • Adresse:
    Svegeskogen
    4400 Flekkefjord
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv