132063villasnoringsmoen

Utvikler og tilrettelegger

En Montessoribarnehage legger vekt på at barn skal kunne utvikle seg til selvstendige individer, og har valgt løsninger som tilrettelegger for nettopp dette. Hos Villa Snøringsmoen i Lillesand forteller bestyrer Astrid Schmidt om miljøet, redskapene og barnas utbytte av tiden i barnehagen.


- Prinsippet vårt er at barna skal få lov til å klare ting selv, og vi skal hjelpe dem til dette. På den måten ønsker vi å tilrettelegge for utvikling av hvert enkelte individ, og lære dem til å kjenne seg selv, til å mestre ting og til å lære av andre. Vår Montessoribarnehage tilbyr barn en annerledes, men meningsfullt hverdag, sier hun.

Hun ønsker ikke å differensiere seg fra andre barnehager, og mener at det er grunn til å fremheve alle barnehager i Lillesand som gode. Når det gjelder Montessorimodellen, trekker hun imidlertid frem gjennomtenkte modeller for utvikling av fagområdene gjennom sansestimulerende og konkret materiell, som man i mindre grad finner andre steder.

- Vi leker annerledes. Maria Montessori har selv utviklet materiell og har tatt med seg erfaringer fra andre pedagoger som Seguin. Det rosa tårnet og den brune trappa er eksempler på leker som utvikler barns forståelse for form, mengde, sekvens, samtidig som det utvikler barns konsentrasjon og motorikk og bidrar til å gjøre barna mer selvstendige.

Barnehagen har alt tilrettelagt, slik at barna skal kunne finne fram leker fra hyllene selv, sitte ved tilpassede stoler og bord, samt leke i trygge omgivelser som gir rom for høy aktivitet.
- Barn er bevegelse, og det er viktig å legge til rette også for dette, sier Schmidt.

Målet er å oppnå selvstendige barn, men hun understreker at målet ikke hva de kan når de går ut i seksårsalderen, men at de har beholdt nysgjerrigheten og lysten til å lære mer.
- Det er viktig at barna får utviklet de evnene det har, ikke at det er bedre eller dårligere enn andre barn. Derfor gir vi dem en god start på en lang reise, sier hun.

Les mer...

2013-05-29 15.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

  • Villa Snøringsmoen - Montessoribarnehage
  • Telefon:
    40083355
  • Adresse:
    Lofthus
    4790 Lillesand
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv