Verdens nordligste vingård

Lerkekåsa Vingård er verdens nordligste av sitt slag. Wenche Hvattum og Joar Sættem inviterer til herlige opplevelser i Gvarv i Telemark, med egenprodusert vin – og med overnatting i en vintønne!

– Det har jo blitt populært å reise på vingårdsturer utenlands, så vi tenkte at vi kunne lage en mer miljøvennlig variant. Med toget fra Oslo tar det kun to timer hit til Gvarv, og såvidt vi vet, er det ingen i verden som byr på vingårdsopplevelser lengre nord enn oss, forteller Wenche.
  Hun og Joar plantet sine første druesorter på Lerkekåsa i 2008. Til sammen har de testet rundt 35 ulike sorter, for å smake seg frem til hvilke druer som egner seg best til vinlaging nettopp her.
  – Du kan få vin på enklere måter enn å reise til Gvarv, men vi tilbyr opplevelser utenom det vanlige. Å kunne smake på lokale råvarer som er foredlet her, i atmosfæren som gården kan tilby, det er det som er opplevelsen. Vi har også utleie av ferieboliger og har en kårbolig, en tømmerstue og også en vintønne på 7 500 liter som vi bruker til overnatting. Det er god plass til to personer i den, opplyser Wenche muntert.

På låven har Lerkekåsa Vingård et kunstgalleri, smakerom og serveringslokale. For tiden bygges det vinkjeller og produksjonsrom i kjelleren.
  – Alle er velkomne til oss. Vi tar imot både pensjonistgrupper, vennegrupper, firmagrupper og familier. Oppholdet tilpasser vi etter folks ønsker. Det kan for eksempel inkludere innføring i druedyrking, vinsmaking, druetråkking eller andre aktiviteter med lunsj eller middag.
Les mer...

2014-04-29 13.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

  • Lerke Kåsa Vingård og galleri
  • www.lerkekasa.no
  • Telefon:
    91 38 15 10
  • Adresse:
    Kåsinggrenda 56
    3810 Gvarv
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv