173002-1173002173002-12173002-1e2

Du unngår vel ikke service på bilen?

Det finnes knapt en mer komplett leverandør av tjenester til motoriserte firhjulinger i dette land. Vi våger den påstanden om Reime & Lode AS på Nærbø. Det begynte med reparasjon av biler i 1945. I dag er de en godt etablert bedrift med ni avdelinger som i fjor omsatte for 150 millioner.

Opphavsmennene Norvald Reime og Ingolf Lode dro til Stavanger for å bytte mat mot verktøy i 1945. Det var tøffe tider i Norge rett etter krigen, og vanskelig å få tak i verktøy. Siden har Reime & Lode AS ekspandert gradvis. Sønnen til Norvald, Nikolai Reime, kjøpte alle aksjepostene i 2000. I dag er de 54 ansatte, forteller daglig leder Åsulv Salte.


173002-12


– Våre ni avdelinger fordeler seg på en salgsavdeling for bil og bruktbil, en salgsavdeling for bobil, en Esso bensinstasjon, en dekk- og servicehall, et delelager og verksteder for både personbil, karosseri, bobil og lastebil. I tillegg har vi bilberging.


– Vi er en komplett leverandør av alle tjenester innen bil og bobil, og det er det ikke mange andre som er. Du trenger ikke å gå noen andre steder når det gjelder bil. Hos oss får du kjøpt både bilen og drivstoffet, og er uhellet ute, så kommer vi og henter deg.


Jæren er hovedsakelig markedsområdet deres innen personbil, på salg- og verkstedbiten. I tillegg har de kunder fra Sandnes, Stavanger og Egersund. På bobil, derimot, er markedet større. Her dekker de hele Rogaland og store deler av resten av landet. Kundene er både private og bedrifter, forklarer Salte.


173002-1


Han begynte som daglig leder i februar i år, men har en fortid som kundemottaker i firmaet for 20 år siden. I mellomtiden har han jobbet med salg og produksjon som leder innen forskjellige bransjer. Likhetene er mange på tvers av bransjene, sier han. Det handler om salg og produksjon, om folk og ledelse, og om å dra bedrifter i den utviklingen som eier og man selv som leder ønsker.


– Mitsubishi og Peugeot er de to merkene vi fører, både på person- og varebiler. Mitsubishi har varebilene Outlander, Pajero og L 200. Sistnevnte selger vi en del av til entreprenører. Peugeout derimot har både mindre og større varebiler. Disse benyttes av mange snekkere, elektrikere og andre håndverkere. Her har vi Peugeot Partner, en typisk pizzabil, Peugeot Expert som er mellomstor, og en større varebil som heter Peugeot Boxer. De kom også ganske nylig med en pickup. Varebiler selger vi mye av, og de fleste av varebilene kan leveres med firehjulstrekk. Vi har hele segmentet, med både salg og leasing!

 

Finansiering, forsikring og leasing

En komplett leverandør av biltjenester, sa du? Ja, og derfor tilbyr selvfølgelig Reime & Lode AS også finansiering, forsikring og leasing for både firmaer og private. Og eier du en Mercedes, er det trygt å vite at jærbuene har et serviceverksted for nettopp Mercedes. Her utfører de alt innen service, garantijobber og kampanjejobber, som et verksted godkjent av importøren Bertel O. Steen. 


– Når det gjelder bobiler, selger vi rundt 100 biler i året. Merkene vi fører er Rapido, som er volumbilen vår, samt Dreamer, Intineo, LMC, Frankia og Morelo. Sistnevnte er Rolls Roycen, mens Frankia er Mercedesen! sier Salte engasjert.


173002


Her kan de hjelpe til med skreddersøm på alt fra størrelse og lengde til farger og interiør. Reime & Lode AS kan levere bobiler i alle varianter, helt opp til biler til 5-6 millioner. Men volumet, altså det de selger mest av, er modeller som ligger i priskategorien pluss/minus én million. De selger også en stor andel brukte bobiler, og driver i tillegg med utleie. 

På spørsmålet om hva som egentlig er hemmeligheten bak suksessen, er det tydelig at kundene står i fokus.


– Det handler om å stille opp for kundene. I tillegg har vi gode selgere som kan produktene, og ansatte som er veldig fleksible. Vi er alltid “på”, og yter hjelp 24 timer i døgnet. Ringer du en lørdagskveld, så får du hjelp.


På hjemmesiden til Reime & Lode AS og på Finn.no finner du alt av nye og brukte biler, varebiler samt nye og brukte bobiler. Salte legger til at storselgeren på personbil er Peugeot 3008, som ble kåret til årets bil i Europa i år. Dette er en fem-seter, mens storebroren 5008 er en syv-seter som kommer i månedsskiftet august/september. Innen varebiler er det modellene Expert og Partner det går mest av. For Mitsubishi sin del, er det Outlander PHEV som er bestselgeren på Nærbø. Dette er en ladbar hybrid med en rekkevidde på opp til fem mil under optimale forhold.


173002-1e2


– For meg er det viktig at kundene er fornøyde med de rådene vi gir, og det er viktig for oss å lytte til dem. Vi prøver så godt vi kan å tilby kunden den bilen han ønsker og har behov for.


Til slutt kommer Åsulv Salte med en liten oppfordring til alle bileiere:


– Folk tror de skal spare penger på service, men det er lite lurt! Alt trenger vedlikehold: maler du ikke huset, så råtner det. Så bruk heller de tusenlappene i året det koster å få utført service på bilen. Da er det nemlig mye større sjanse for at du får et problemfritt bilhold.

Les mer...

2017-08-02 13:00

183073

Nå er det på tide å bytte ut dusjkabinettet med noe helt annet

Artikkel Hurricane SpaBad er den fleksible designbedriften som gikk fra å produsere og selge racerbåter, til å designe og selge badekar. Nå utfordrer de det tradisjonelle og skranglete dusjkabinettet med sin luksuriøse...
184001i

Eksponer bedriften med bilfoliering

Artikkel Bytt farge på bilen raskt og rimelig uten omlakkering! Foliering hos Vinylmannen i Bergen, beskytter bilens originale lakk mot striper, steinsprut og solskader.

  Faktaruta

  • Reime & Lode AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   51 79 10 10
  • Adresse:
   Bernervegen 30, 4365 Nærbø
  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  Arkiv