173012-nyfg173012-nyl173012173012-.173012.,.173012..173012-nydfs173012-nygh173012-nypoi173012-nygrd173012-nysdfg

Tror du badet ditt er vannsikkert?

De fleste av oss lar fagfolk sjekke brannvarslere og det elektriske anlegget i husene våre. Det er en selvfølge. Men hvorfor tenker vi ikke på samme måte om vannrør og vannsystemer? Det lurer Wiggo Wennberg i Rørmek AS på.

Rørmek AS i Bodø driver hovedsakelig med rørleggerarbeid. Kjerneområdet er eneboliger og rehabilitering av eksisterende boliger, og da for det meste bad, vaskerom og kjøkken. Selskapet har to ansatte, og har holdt på i drøyt fem år.


– Badet er husets viktigste rom, og folk bruker mye tid på badet. Det skal se ordentlig ut, og ikke minst er det viktig at det er vannsikkert. Vi driver med mye rehabilitering på den fronten. I hovedsak anbefaler vi folk å rive ned badene sine hvis de er gamle og skal pusses opp. Da får man lagt inn nye rør, og kan gjøre det det vannsikkert med moderne løsninger, forklarer daglig leder Wennberg.


173012-nygh


Vannskader forekommer ofte i norske hjem. Rørmek AS har et stort fokus på vannsikkerhet, og anbefaler alle å installere en Waterguard. Dette er en lekkasjesikring og et automatisk vannstoppersystem som blir montert i alle nye hus og fritidsboliger etter krav fra forsikringsselskapene.


– Waterguard er en magnetventil som settes på inntaket, og så har man en fuktføler med trådløse sensorer som monteres på alle steder hvor det ikke er sluk og vann – som under oppvaskmaskin, kjøleskap med ismaskin og liknende. Kommer det vann på på gulvet da, aktiveres magnetventilen som stenger vanntilførselen. 


173012-nyl


Wennberg råder også folk til å få utført en årlig vannsjekk på badet. Rørmek AS tilbyr denne tjenesten. Da sjekker og går de gjennom alt som er synlig av anlegget. Som han sier: det kan være vanskelig for folk som ikke kjenner faget å vite hva de skal se etter.


– Mange oppdager ikke vannskader før det har gått så langt at man ser det i himlingene i etasjene under. Noen ganger kan man se det på vegger og gulv. Det er viktig å gjøre noe med problemet før det kommer så langt at det blir mye mugg. Man bør også være nøye på rengjøring av sluk og holde et øye med skjøter på belegg. Det er mange gamle dårlige beredere som er potensielle vannskadebomber, forteller han.


173012-nydfs


I tillegg til å ha et høyt fokus på vannsikkerhet, legger Wennberg og kollegaen hans opp nye rør og rørsystemer. De monterer dusjer og baderomsinnredning, og leverer alt av baderomsutstyr samt gulvvarme og varmepumper (luft-vann). En tilleggstjeneste er at de driver med utleie av tre gravemaskiner i forskjellige størrelser.

Les mer...

2017-08-02 14.00

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv