163008 GP163008 GP0163008 GP1163008 GP2163008 GP4

Skal det være en garasjeport av ypperste kvalitet?

En flott garasjeport er et blikkfang og kan være som et smykke på huset ditt. Hos den anerkjente og tradisjonsrike bedriften Gapo AS produserer og skreddersyr de garasjeporter til alle ønsker og behov. Historien begynte i Sandnes for over 30 år siden - og det i en garasje, selvfølgelig.

Det var ekteparet Eilef og Magnhild Bjerk som startet Gapo AS i en garasje i 1983. I begynnelsen laget de treporter av redwood, før det kjente treslaget ble fredet. I dag er Bjerk fortsatt med på eiersiden og i den daglige driften, men firmaet har flyttet til Ålgård og produksjonen har gjennomgått store endringer siden 80-tallet, forteller salgssjef Espen Aaserud Karlsen.


– I dag vil folk helst ha noe som er vedlikeholdsfritt, og da går mesteparten i stål. Nå er det jo ingenting som er 100% vedlikeholdsfritt, men stålportene er vedlikeholdsfrie i den grad at man ikke lenger trenger å male, lakke og pusse dem. Du kan bare spyle og vaske av.


En av de unike sidene ved Gapo AS er at de også har egenproduksjon. Sammenliknet med for 30 år siden da en treport var en treport, uten særlig mye å velge i, er situasjonen annerledes i dag. I dag leverer Gapo SA frontporter til mange arkitekttegnede boliger. De har en egen serie med treporter som heter Front, og der leverer de treporter i alt fra eik til varmebehandlet ask og Accoya.


”Skreddersøm er styrken vår”


– Front-serien er for de som gjerne vil ha litt spesielle produkter. Disse portene må behandles, men da har vi pakkeløsninger som kundene kan kjøpe hvor de får tilsendt det de trenger for å vedlikeholde portene. Ellers har vi industriporter, og tilbyr alt til skallsikring enten det er leddporter, hurtigporter, brannporter, rullegitter, lasteramper eller værhus. Vi skal kunne levere til et komplett industriprosjekt. Og skreddersøm er nettopp det som er styrken vår. Med egen produksjon har vi stor kapasitet, særlig på stålporter, og det gjør at vi har kort leveringstid. I staben på 15 ansatte har vi fire montører som hele tiden er ute på farten. Ved hjelp av forhandlere rundt om kan vi tilby montering andre steder i landet også.


I fine lokaler vis a vis Kongeparken disponerer Gapo AS drøyt 6000 kvadratmeter. Her har de eget showroom som holder åpent hver ukedag. De har også et stort lager som gjør at de kan levere slitedeler veldig kjapt. 


Kunden i fokus


– Jeg begynte her i 2013 uten erfaring fra denne spesifikke bransjen. Men jeg hadde lang erfaring med salg, og salg går jo stort sett ut på det samme, uavhengig av bransje. Det handler om å finne ut av hvilke behov kunden faktisk har, hvorfor kommer han hit og hva er grunnen til at han skal handle hos oss. Ofte er det slik at kunden gjerne skal ha noe annet enn det som er standard, sier Karlsen engasjert, og legger til at han trives veldig godt i jobben.


I det store produktutvalget til portprodusenten finnes alle slags farger. Hvitt og antrasitt er standard, men med egen lakkering kan de levere alle slags farger. Dører til garasjene lages i samme materiale som portene. GAPO har også et samarbeid med Ege Dør i Egersund for de kundene som vil ha en hovedinngangsdør i samme stil som porten. Og når det gjelder garantier kommer reimen og motorskinne-systemet med en 10 års garanti, mens de opererer med 20 års garanti mot gjennomrusting innenfra og plateslipp. Utvendig handler det bare om at kundene spyler av porten med jevne mellomrom. Det følger alltid med et vedlikeholdsskjema når man kjøper en port fra Gapo AS. Her lærer man om hva som må gjøres, og hva som kan gjøres som det lille ekstra for å holde porten fin. Og skulle det være en del som ødelegges eller kjøres på, har de erstatningsledd liggende som gjør at de kan få det sendt innen et par dager.


Blant de beste i bransjen


– Vi er blant de beste, og er helt i toppsjiktet i bransjen. Her på Gapo AS liker vi å si at vi skal være profesjonelle som de store og fleksible som de små. Det er essensen, for vi kan levere både standard-produkter til større industriprosjekter og til de som skal ha det helt unike. Jeg tror vi fortsatt ikke har møtt et oppdrag som vi ikke har klart å løse.


Kvalitet kommer foran pris hos Rogalands port-eksperter, men Karlsen mener at de allikevel er konkurransedyktige. De legger sjelen sin i å levere et produkt som kunden er fornøyd med, og salgssjefen røper at han vil ikke bli overrasket om Gapo AS er Norges største produsent av porter om få år.  


– Med egen produksjon har vi veldig stor kapasitet, og det er helt klart ambisjonen vår å produsere mer. Det vi hele tiden jobber med er å gjøre produksjonen vår smartere, og samtidig produsere kjappere og med mindre feil. Altså å bli mer effektive, avslutter han. 

Les mer...

2016-09-15 15.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv