193009w4193009w5193009w2193009w3193009w6193009w1

Med vind i seilene

Daglig leder i Southern Cross Spars, Didrik Godaker, gjorde noe mange ikke tør: Han forvandlet guttedrømmen til levebrød. Nå vokser selskapet hans i rekordfart.

– Jeg vokste opp med båt og seiling, det har vært hele livet mitt. Når jeg skulle velge hvilken linje jeg skulle gå på videregående valgte jeg det samme som de andre, nemlig allmenn. Etter videregående begynte jeg å studere ingeniørfag. På siden drev jeg mye med seiling, og etter hvert tok dette opp nesten all tiden min. Jeg fikk veldig lite tid igjen til å gjøre skolearbeid, mimrer Godaker.


Til tross for at han mente at en fremtid som ingeniør ville vært trygg, klarte han ikke å slå fra seg tanken på å jobbe innen det han brant for. Han la derfor opp studiene og begynte i et firma der han jobbet som seilmakerlærling. Hverdagen hans fikk en totalforvandling.


– Jeg likte ikke så godt å sitte ved en symaskin og sy seil, men jeg lærte mye, ler han.



Plutselig kom det en åpning i bedriften hans. En av båtriggerne sluttet, og han kunne steppe inn i hans fotspor. Livet til Godaker smilte, han elsket å skru på båtene og få hendene sine skitne. 


– Etter å ha jobbet der en stund, begynte gründerspiren min å vokse. Jeg ville gjøre noe på egen hånd, være min egen sjef. I 2013 kjøpte jeg opp Southern Cross Spars, og det viste seg å være et godt kjøp.


Southern Cross Spars leverer de fleste produkter for seilbåter, bortsett fra seilet. De kan levere mast, vinsjer, blokker, tauverk og rullesystem. De siste årene har de fokusert mer på å levere tjenester til andre bransjer også. 


– Vi er veldig gode på tauverk, sier Godaker.


Den kompetansen som er etterspurt av mange andre bransjer er særlig innen tauverk. Vaier kan med fordel erstattes med tau, da tauverk er enklere å vedlikeholde og lettere i vekt. Det taufiberet Southern Cross Spars selger er også verdens sterkeste. Godaker forteller at ti meter med tauet deres, tåler like mye som ti meter med vaier. Vaier har også en annen svakhet. Hvis man løfter opp vaier vil den på et tidspunkt ryke, av sine egen vekt. Det vil ikke tauverket til Southern Cross Spars. 



– Folk skjønner ikke hvor bra det er, det er nesten så jeg ikke skjønner det selv, ler han.


Godaker er tydelig begeistret for fremgangen i bedriften sin, og forklarer at etterspørselen bare har blitt større og større for hvert år. Han mener at suksessen deres ligger i å levere det kundene forventer, pluss litt til. De fem ansatte i Southern Cross Spars har vært flinke til å innhente faglig kompetanse og hjelpe kundene.


– De som jobber i båt-og seilingsbransjen er kjent for å være cowboyer, og den er preget av mye gjennomstrømming. Vi ønsket ikke å gå i den retningen. Vi jobber i et lite miljø, og vil ha et godt rykte, avslutter daglig leder.

Les mer...

2019-07-31 10.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv