162004 GD162004 GD0162004 GD1162004 GD2

Ta kontroll over energiforbruket ditt

Tenker du noen gang over hvor mye energi du bruker i hverdagen? Det er mye penger å spare for den som investerer i gode, energibesparende løsninger. Glen Dimplex Nordic AS hjelper deg med å få maks utbytte av energien du bruker til oppvarming i hjemmet ditt.

Glen Dimplex Nordic AS (tidligere Nobø Fabrikker) har siden 2007 vært eid av det irske, familieeide konsernet Glen Dimplex Group. Som verdens største produsent og leverandør av produkter for elektrisk oppvarming så man muligheter i Norden, og etablerte Glen Dimplex Nordic AS i Norge. Hovedkontoret ligger i Stjørdal, hvor Steen Reves ble ansatt som direktør i mai 2014. Med drøyt 110 ansatte produseres det cirka 300 000 panelovner årlig ved fabrikken i Stjørdal, hvorav det Nordiske markedet står for rundt 60% av omsetningen. Reves forteller at en stor andel på eksport, hovedsakelig går til Russland, men også land som Australia, Hellas og Tyrkia selger bra med norsk-produserte varmeovner.

 

Nye energikrav fra 1. januar 2016

– I mange år har panelovner hatt et ufortjent dårlig rykte som kilde til oppvarming, men nå kan det se ut som om trenden snur. – Dette er gode nyheter for de fleste av oss, siden panelovnen fortsatt er den mest brukte oppvarmingskilden hos det norske folk, sier direktør i Glen Dimplex Nordic, Steen Reves, og utdyper:


- Det er flere grunner til at elektrisk oppvarming er friskmeldt: I tidligere forskrifter har man i stor grad behandlet elektrisitet til oppvarming på lik linje med fossilt brensel. Nå anerkjenner man at elektrisitetsproduksjon i all hovedsak kommer fra klimavennlig, fornybar vannkraft.


- For det andre er rehabiliterte bygg og nybygg i dag så godt isolerte at det er fornuftig å bruke fornybar elektrisitet til oppvarming. I reviderte byggeforskrifter kan man nå fritt velge elektrisk oppvarming i bygg opp til 1000 kvadratmeter og det er derfor god grunn til å anta en positiv vekst i markedet, og det ser vi frem til, sier Reves entusiastisk.


Ny generasjon varmeløsninger

Under merkenavnene Nobø og Dimplex lanserte Glen Dimplex Nordic i fjor, en helt ny generasjon panelovner og styringssystemer på det nordiske markedet, med en teknologisk plattform som setter standarden for fremtidens el-varmeløsninger. Uovertruffen termostatteknologi kombinerer jevn varme med effektiv energibruk. Resultatet er perfekt varme og lavere strømregning.


– Våre nye ovner er nå blitt såpass energieffektive at en gjennomsnitts-husholdning fort sparer 2000 kroner i året i strømutgifter om man bytter ut sine gamle panelovner. Gamle panelovner er også ofte et energisluk. - Avanserte termostatsystemer gjør at du ikke trenger å bekymre deg for svingninger i utetemperaturen, da nye moderne panelovner tilpasser seg temperaturen kontinuerlig. Det handler kort og godt om å ta kontroll over energibruken, forteller Steen Reves.


Flere fjernstyrer varmen fra mobilen
Ovnene fra Glen Dimplex utmerker seg med ekstrem termostatnøyaktighet og markedets laveste standbyeffekt (0,5 W). I tillegg er ovnene klargjort for ekstern styring via Nobø Energy Control - et høykvalitets energistyringssystem som gjør det enkelt å spare strøm - og penger. Styringssystemet er utviklet ved Stjørdal, og med Nobø Energy Control er det lett for husholdninger å kontrollere varmen i boligen med mobil eller nettbrett via en dedikert app, forklarer Reves.
 

– Alt man trenger å gjøre er å installere systemet, laste ned gratis Nobø Energy Control App og velge varmeprogram som passer familiens rutiner.


Uavhengige målinger viser at man kan redusere strømforbruket til oppvarming med så mye som inntil 25% hvis man senker temperaturen om natten og når man er på jobb eller skole, og overstyring ved andre fravær vil øke besparelsen enda mer. Hvis man ønsker å overstyre ukeprogrammet er også det enkelt.


– Man kan styre boligen fra hvor som helst i verden, så lenge appen er tilkoblet internett, forklarer Reves. Hvis man er på ferie og kommer på at man ikke trenger å ha på varme i gangen hjemme, er det bare å justere temperaturen på nettbrett eller mobil.


Få tilbake penger fra Enova
Det er flere aktører enn Glen Dimplex Nordic som er tilhengere av gode energistyringssystemer. Gjennom Enovas tilskuddsordning kan alle få tilbake deler av utgiftene som er investert i et energistyringssystem.


– Man kan få tilbake 20% av dokumenterte totalkostnader, inkludert merverdiavgift og har rett til å få tilbake maksimalt 4.000 kroner, sier Reves.


Denne ordningen, samt et energistyringssystem vil føre til merkbare kutt i de månedlige utgiftene.


– Vi er svært fornøyde med å ha laget et høykvalitets energistyringssystem med en fornuftig pris som gjør teknologien tilgjengelig for de aller fleste, avslutter Reves.

Les mer...

2016-05-03 16:15

192003w1

Kosmetiske behandlinger med medisinsk grunnlag

Artikkel På Drammen Laserklinikk økes livskvalitet og selvtillit. – Vi har kunder som på grunn av f.eks. ekstrem hårvekst har store problemer i det daglige, forteller styreleder Drude Elisabeth Kilen.
192001w3

Leverer industriporter til akkurat din type bedrift – når du trenger det som mest

Artikkel – Vi satser på god gammeldags service, sier daglig leder, Thor Jørgensen i Agderport, som har iverksatt en rekke tiltak og digitalisert hele bedriften for å kunne yte lynrask og presis service.

  Kontaktinformasjon

  • Glen Dimplex Nordic
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   74 82 91 00
  • Adresse:
   Havnegata 24
   7502 Stjørdal
  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Arkiv