ternicol2ternicol1

Forbedret immunforsvar for bedre helse

De siste årene har det kommet stadig mer forskning som forklarer tarmens betydelse for vår helse og velbefinnende. En velfungerende mage har en stor innvirkning på helsen.

Kolostrum; råmelk, er naturens første komplette næring, og den melken som kua produserer de første dagene etter kalving. Råmelken inneholder immunglobuliner, vekstfaktorer, samt et høyere innhold av proteiner og mineraler, og har et naturlig innhold av antibakterielle og anti-inflammatoriske stoffer der effektene er blitt påvist gjennom flere vitenskapelige og publiserte studier.


Kolostrum er godt kjent globalt, og i Finland blant annet, har den alternative medisinen fått en varm velkomst av både den vestlige medisinske verden og resten av befolkningen.


TerniCOL Sweden AB, ble grunnlagt i 2005 av Heikki og Ann Charlotte Yli-Tokola, etter at Heikki hadde kurert sin dårlige mage- og tarmhelse med kolostrum. Heikki fikk hjelp gjennom tips av venner i Finland. Da vilkårene for å få tak i produktet ble forandret, ringte en bekjent innen helsebransjen i Finland og sa: «Sett i gang med å produsere selv. Vi blir med». Tilbudet kom fra selskapet Finn-Col, en viktig aktør innen kolostrum-produkter på det finske markedet.


– De ble vår importør i Finland allerede fra første dag i 2005, sier Heikki. Et samarbeid som er tuftet på den store tilliten vi har til hverandre.


De to første årene satt Ann Charlotte og pakket bestillingene hjemme ved kjøkkenbordet når ordrene tikket inn, husker Heikki.  


– Tre flytter senere har vi siden den 1. februar 2019, vært i nybygde, effektive lokaler, med plass til å vokse i. I 2014 kom Daniel Hallström inn i selskapet. Han er blant annet ansvarlig for nettsiden, og er også administrerende direktør i Colostrum Europe AB; vårt grossistselskap.



Produksjonen av produktene skjer lokalt hos Legosan AB i Kumla i Sverige. Heikki forteller at samarbeidet startet i 2005 med den nå avdøde administrerende direktøren Torbjørn Marklund, som eide produksjonsselskapet. Torbjørn tok imot TerniCOL med å si ”også liten skal bli stor». Det er med takknemlighet i stemmen og varme i ordene som Heikki beskriver den fantastiske samarbeidspartneren som TerniCOL fant i Torbjørn Marklund og Legosan AB. Et samarbeid som fortsetter i samme ånd med sønnen Alexander, som nå har tatt over virksomheten. De to siste årene har TerniCOL gått fra klarhet til klarhet, og omsetningen har økt markant – noe som har gitt plass til å utvikle flere produkter.


– I dag markedsfører vi også hudpleieprodukter. I dag har vi tre stykker, med en fjerde på vei inn. I hudpleieproduktene finnes laktoferrin (LF) fra kolostrum. LF er en felles aktiv ingrediens.


Det er finsk ”sisu”, utholdenhet og troen på produktet, som har gjort at selskapet i dag går gjennom en svært ekspansiv fase. Finland og Danmark er to veldig sterke marked, på lik linje med Sverige. Selskapet samarbeider med helsekostbutikker, terapeuter innen alternativmedisin, eksporterer utenlands og driver en egen nettbutikk som finnes på www.colostrum.se.


– Vi savner Norge og Island på TerniCOL-kartet, og søker importør for disse landene, sier Heikki. Vi er åpne for flere salgskanaler, importører og samarbeidspartnere. Vi vet at vi har gode produkter – som selger...


Neste utfordring er det kinesiske markedet der TerniCOL allerede er kjent, og der samarbeidsavtale har blitt inngått med to ulike kinesiske selskaper.


TerniCOL kolostrumprodukter med råmelk fra kyr, er rikt på både immunglobuliner og immunfaktorer. Stoffer som kan påvirke immunforsvaret og helsen positivt. Kolostrum kan også ha en positiv påvirkning på hår, hud og negler. Mange idrettsutøvere passer på at produkter fra TerniCOL Sweden AB, inngår i kosten.


En forbedret tarmhelse kan resultere i et forbedret immunforsvar da cirka 75 prosent av immunforsvaret finnes i mage- og tarmkanalen. Laktoferrin, som er en naturlig bestanddel i kolostrum, har gjennom vitenskapelige studier og via forskning vist seg å ha antiinflammatoriske egenskaper og være effektivt mot både virus og dårlige bakterier. Laktoferrinet binder jern, som ulike virus og bakterier trenger for å vokse.


– Vi har funnet den beste og mest lettløselige varianten av kolostrum. Jo lettere kolostrum oppløses, desto bedre blir opptaket i tarmen, noe som er en forutsetning for beste mulige effekt.


Colostrum Europe AB, grossistselskapet, startet som følge av at TerniCOL fant den beste råvaren til sine produkter. 


– Leverandøren spurte om vi ville bli distributør på EU-markedet for deres råvare, noe vi sa ”ja” til under forutsettning at det skjedde i eget firma. C.E. er i dag eksklusiv distributør for råvaren innen EU, men kunder i 25 land. Selskapet har hatt samme fine utvikling som TerniCOL – i dag er TerniCOL et av firmaets største kunder! Vi budsjetterer en sammenlagt omsetning i firmaene på cirka 20-22 millioner kroner for 2019.


TerniCOL Sweden AB, er et velstående firma med ambisjoner om å utvide sortimentet. Heikki ventilerer også en åpenhet om å i fremtiden la en annen part ta over virksomheten.


– Grunnlaget er jo lagt og huset er bygd, sier Heikki. Den som ønsker å ta over en blomstrende virksomhet og spre helse i verden, er velkommen til å ta kontakt. Det tunge pionerarbeidet er gjort i løpet av årene som har gått, og ”alt er på plass”. Nå går det på skinner og handler fortsatt om en positiv utvikling. Det mest interessante akkurat nå er det kinesiske markedet, med et enormt potensial. Det tok ”10 år fra idé til suksess”.


– Avslutningsvis vil jeg si at ”kvalitet er når kunden kommer tilbake – og ikke produktet”, ler Heikki.


FAKTA

Kolostrum er kuas råmelk, som produseres ved kalving.
Produktet kan bidra til bedre immunforsvar for mage, tarm og helse.
Kan også fungere mot virus- og bakterieangrep. 

Les mer...

2019-08-29 09.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv