155053 LG0

Trening for liten og stor – utrent som veltrent!

Lotus Gym holder til i Vanse i Farsund kommune, og er noe så sjeldent som et treningssenter for absolutt alle! Her er det tilbud for de aller minste til seniormosjonistene, og misjonen er å gjøre trening tilgjengelig for alle.

Det er Tor Rune Vatland som driver det fine og store treningssenteret i Vanse. Han er utdannet PT gjennom Akademiet For Personlig Trening og tok over driften av senteret igjen i fjor sommer. Nå satser han stort på tilbud til hele familien.

– Trening har betydd mye for meg siden jeg var 11-12 år. Jeg begynte på karate da jeg var 12 år, og det traff meg midt i hjertet og forandret meg som person. Så jeg vet hvor mye trening kan bety for unge. Akkurat det er mye av grunnen til at jeg ønsker å trene andre – jeg vet hvor mye det har betydd for meg. Vet også viktigheten av at de unge blir sett og respektert. Lært mye om medmenneskelighet og disiplin via karaten. Og det tar jeg med meg videre. På mitt gym er alle like, tross uenigheter!

Lotus Gym setter nå ned aldersgrensen for å trene med egen kroppsvekt til 10 år. Men foreldre kan snart også ta med de aller minste til familieaktiviteter i helgene, hvor barna kan leke mens de voksne drikker kaffe eller trener/leker med barna.

– Jeg vil få inn barna i et sunt miljø så tidlig som mulig. I dag vet vi mer om trening og kosthold enn noen gang, men likevel går det feil vei. Alt her handler om lek, men man leker seg i form, sier Vatland. For å få folk i aktivitet så må det være gøy! Og det er det absolutt på Lotus Gym!

På Lotus Gym driver de med alt mulig. Her har de alt av utstyr; maskiner, frivekter, kettlebells, crossfit rigg, spinning, dans og i tillegg landets første innendørs tuftepark. Tufteparken er en park hvor venner og familier kan trene sammen med egen kroppsvekt.

– Vi intervjuer medlemmene om hva de ønsker, og skreddersyr så et program til dem etter deres ønsker og målsetninger. Mange blir overrasket når de ser hvor fort de kan forandre kroppen hvis man gjør det riktig. Det går fort hvis man velger riktig form for trening, men det er selvfølgelig individuelt hvilke endringer man ønsker.

En populær time er blant annet Combi Callenge. Det er en sirkelbasert time hvor hele kroppen får utfolde seg gjennom ulike utfordringer. Timen har mye fokus på styrke, og Vatland fremhever hvor viktig styrketrening er hvis man vil bygge en funksjonell kropp for resten av livet.

– Det som driver meg mest i dag, er den gleden jeg ser jeg klarer å gi andre ved trening. Trening har formet meg mye både fysisk og mentalt. Det å føle at man mestrer noe, gir mye. Det er en liten ting i livet, men det er likevel så stort!

Ifølge Vatland er det gode miljøet på Lotus Gym alfa og omega. Samholdet blant de som benytter seg av senteret er stort og folk løfter hverandre opp og fram.

– Jeg tenker stort og bygger stort, men bygger stein for stein. Jeg tenker ut fra eget hjertet, samtidig som jeg hører på medlemmenes ønsker og satser på å få inn gode instruktører.

I dag har senteret opp mot 800 medlemmer, og er i gang med å planlegge et Lotus Gym magasin hvor de mange suksesshistoriene vil bli formidlet. 

–Misjonen min er å gjøre trening mer tilgjengelig for alle, og hadde jeg kunnet så hadde jeg latt folk trene gratis. Vi har nå en kampanje om at når vi når 1000 medlemmer, setter vi ned prisen til 199 i måneden for enkeltmedlemmer og 398 for hele familien, avslutter Vatland med et smil og ønsker alle velkommen til en prøvetime på Lotus Gym.  Distriktets største og råeste senter!

Les mer...

2015-10-29 15.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv