Historien til Wallmans startet med den svenske underholdningsmogulen Hasse Wallman. For rundt 25 år siden etablerte og konseptualiserte han det som kalles dinner show i Sverige. Etter hvert ønsket han å ekspandere utenfor hjemlandets grenser, og Wallmans Oslo åpnet i sine flotte lokaler ved Akerselva 1. oktober 2000.
– Det unike med oss, er at vi er Norges eneste dinnershow-restaurant. I tillegg er det artistene man ser på scenen som etterpå kommer ut til bordene og serverer mat og drikke. De er på en måte både artister og servitører i løpet av kvelden.
I Oslo kan de ta i mot 550 gjester. Opplegget varierer litt avhengig av om man kommer som privat eller som bedrift, men hovedsaken er at Wallmans tilbyr en helaften hvor man får alt.
– Man trenger ikke å gå ett sted for å spise, og så et annet sted for å bli underholdt. Hos oss blir man underholdt en hel kveld, og innimellom de fargesprakende og spennende shownummerne, serveres en fire-retters meny. Salongen er bygd opp som et amfi, og vi har også VIP-sofaer med plass til selskaper på opp til ni personer hvor man har full utsikt til scenen og salongen.
Alexandersen forteller at de også benytter lokalene til eventer, kurs og konferanser for bedriftskunder. Med en topp lyd- og lyspark og alt av teknisk innhold, har de muligheten til å ha konferanser hver ukedag på dagtid. Og de som ønsker, kan få middag og underholdning på kvelden. Wallmans Oslo skreddersyr en pakke, og liker å se på seg selv som et eventhus.
– Det er fordi vi har alt som trengs for en event, med lokaler, teknisk utstyr, mat og underholdning. Bedriftskunder vil veldig gjerne ha alt på et sted, med én person å forholde seg til. Og det er dette vi kan tilby. I tillegg er vi de eneste som har et helaftens dinnershow fullspekket med overraskelser. Man får ikke dette noe annet sted i Norge. Punktum.