Therese Knutsen portrettTherese Knutsen 0089Therese Knutsen 0297 2Therese KnutsenTherese Knutsen 20261Therese Knutsen 0095 2

Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

Interiør- og hagedesigner Therese Knutsen elsker å få lov til å være kreativ. I en innholdsrik hverdag der hun skaper, innreder og fotograferer, trives Therese som fisken i vannet. Og resultatene, de deler hun gjerne på bloggen og med sine nesten 30 000 følgere på Instagram.

Bloggen hennes ble i 2014 kåret til «Årets interiørblogg» av Vixen Blog Awards, og for bare noen dager siden vant hun den prestisjefulle interiørprisen «Gullfjæren 2018» for årets moderne profil.


Vi fikk en hyggelig prat med en tydelig engasjert interiørdesigner som brenner for at alle skal få lov til å ha sin egne personlige stil.


Therese Knutsen portrett 2


– Lidenskapen for farger, form og estetikk har alltid vært der, og jeg er utdannet interiørdesigner innen privat og offentlig miljø. De første årene i arbeid etter skolegang jobbet jeg som boligstylist, og det å få være kreativ og løsningsorientert i mange ulike boligtyper og stilarter likte jeg veldig godt. Jeg stortrives med å få skape personlige, funksjonelle og skreddersydde løsninger, sier den kreative interiørdesigneren.


Kreativ på mange plan
Den estetiske lidenskapen førte med seg store muligheter for Therese, som valgte å starte for seg selv med eget designfirma for 14 år siden. Thereses prosjekter varierer stort, og hun har gjennom årene opparbeidet seg en lang erfaring, noe hennes portefølje vitner om.

–  Interiørprosjektene mine varierer mellom private boliger, fritidsboliger og offentlige rom som blant annet kontorer, frisørsalonger og lignende, sier Therese, som også kan fortelle at hageprosjektene bare har blitt flere og flere med årene.


Therese Knutsen


– Det beste med jobben er at jeg får være kreativ på mange ulike plan, og at jeg får ta del i å skape personlige, praktiske og behagelige miljøer for andre å leve og arbeide i.

 

Less is more

Når hun innreder legger Therese stor vekt på å finne den rette balansen, og selv om det kan være både spennende og lokkende å benytte en miks av forskjellige stiler, betoner hun at «less is more». Risikoen er nemlig stor for at helhetsinntrykket blir rotete ved bruk av forskjellige elementer. Men hvordan jobber egentlig en interiørdesigner?


–  Det aller viktigste når man skal innrede en bolig er at løsningene, fargene og interiørelementene skaper personlige og gode omgivelser for de som skal bo der. Jeg bruker derfor mye tid i forkant på samtaler med kundene mine for å kartlegge ønsker og behov. Deretter følger en dialog med kunden hvor jeg viser moodboards og foreslår løsninger tilpasset kunden, og jeg jobber frem en helhetlig plan for materialer og farger først, for å skape flyt og helhet i boligen. Deretter avstemmes det hele med de riktige møblene, belysning og interiørdetaljer.


Miljøvennlig trend
I disse dager er det mange som tenker ekstra på miljøet. Gjenbruk, håndverk og loppemarked er blitt mer og mer vanlig blant nordmenn, og gjenspeiles tydelig i det vi omgir oss med i våre hjem.


Therese Knutsen 7581


– Miljø og bærekraft er en veldig viktig del av interiør-tendensene nå. Vi ønsker å ha flere ting av god kvalitet, og er opptatt av håndverk og historie i alt vi omgir oss med. Dette synes jeg selv er en fantastisk utvikling, og jeg er selv veldig opptatt av dette. Spesielt med tanke på materialer og innredning.


Fortell litt om hvordan trendene har sett ut det siste året. Hvilke farger vil folk flest ha i hjemmet, og går det i noen spesielle pyntegjenstander og møbler?


– Vi blir heldigvis mer og mer bevisst på bærekraftig og miljøvennlig innredning, og de siste årene er ekte materialer og godt håndverk blitt viktigere for oss. Vi ønsker oss tilbake til det naturlige, og er opptatt av kvalitet fremfor kvantitet når vi skal ha nye møbler og interiørdetaljer. Brukskunst og håndlagde produkter er viktige trender, forteller Therese.

Interiørdesigneren kan fortelle at norsk design er i vinden som aldri før, og i år tror hun at supermatte overflater, naturstein, lin og fløyel blir 2018s store trender på interiørfronten. I år skal vi ha treverk i våre boliger – både tak og vegger.


Therese Knutsen 0297 2


– Fargene gjenspeiler også vårt ønske om ro, stillhet og dempet eleganse. Nyansene er dempet, og flere bruker nå mørke farger på veggene. Naturmaterialer og farger fra naturen er det folk flest vil omgi seg med, sier Therese om dagens trender.


Mens folk flest går seg vill i jungelen av ulike stiler, materialer og uttrykk, har Therese funnet hemmeligheten bak den perfekte innredningen.


– Hold på personligheten din og velg farger, materialer og interiørdetaljer med hjertet. Ikke se på hva som er siste skrik i trendbildet, men finn en stil som passer til akkurat deg. Bruk nettet, for eksempel Pinterest, til å finne inspirasjon og ideer når du skal starte med å innrede et hjem. Om du lagrer bilder av farger, arkitektur, miljøer og detaljer du liker, vil det fort vise hvilken stil som appellerer til deg som person. Ta utgangspunkt i dette og skap din personlige oase hvor du føler deg hjemme!

Les mer...

2018-03-23 14:30

185041w1

Allergi blant barn og unge skyter til værs

Artikkel Dette sier Norges Astma og Allergiforbund om den stadig økende forekomsten av allergier, og hvordan vi med enkle grep kan unngå at flere blir syke.
185017w3

Vestfolds håndlagde bunadsbroderi

Artikkel Med en fest- og høytidsdrakt på seg bærer man historien til landets forgjengere på kroppen, og noe gjevere enn det finnes muligens ikke. Vi har møtt daglig leder i Husfliden Tønsberg, Rita Fadum.
  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv