Utsikt-mot-Gjende-og-Knutshø-på-tur-mot-Besseggen.-Foto_-Cathrine-Dokken-NasjonalparkriketVaksdal-042000-99-42Vandring-Valdresflye-Jotunheimen-102015-99-0248Utsiktspunkt-Lofoten-112016-99-0069Rorvika-strand-Lofoten-102016-99-0105Prest_Marit_redPa-toppen-av-Saksa-i-Smorstabbtindene-Jotunheimen-022008-99-0044Kajakkpadler-pa-Aurlandsfjorden-062014-99-0108Matti-Bernitz

Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

Som et land med unik og til dels urørt natur der fjell, fjord og landskap møter hverandre i perfekt harmoni, har Norge mye å by på for den eventyrlystne. I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser.

De er de eneste i Norge som har lykkes med sitt konsept: adventure travelling. Turoperatøren Hvitserk AS er veteraner i bransjen. De har arrangert og guidet turer i Norges alle fylker i om lag 30 år, på eventyrfylte skiturer om vinteren og uforglemmelige vandreturer på sommeren, som involverer klatring, kajakkpadling og sykling.

– Det er veldig populært å reise på tur, smiler turleder i Hvitserk, Marit Vidnes.

Mats Hoel Johannessen er i likhet med Vidnes turleder, og i tillegg utdannet arktisk naturguide. Han nikker enig:

– Vi ser en økende etterspørsel etter opplevelsesreiser i Norge. Alle som jobber her i Hvitserk har en veldig stor pasjon for det vi driver med, vi liker alle å reise, oppleve og være aktive. Vi har et godt rykte som har blitt bygget opp over lang tid, og vi er opptatt av å gi våre reisende unike opplevelser som de ellers ikke ville fått og som er vanskelig å få til på egenhånd.


De fem vakreste destinasjonene i Norge, er ifølge Hvitserk:


1.Helgeland
Nesten folketomt, men utrolig vakkert. Vannet er krystallklart – faktisk blant det klareste i verden, og Helgelandskysten har en enormt fin skjærgård som ble kåret til Norges vakreste av Den Norske Turistforening. Mulighetene er mange, og du kan både padle kajakk, sykle og gå på fjellet.


Matti-Bernitz


2. Lofoten
Den garantert beste opplevelsen for nordmenn er muligheten for å seile ut og få oppleve Lofoten. Kule fjell og fine strender preger det vakre øyriket, som ikke overraskende nok er en skikkelig hype utenfor Norge. En heldag med gåturer i fjellet, fisking og bading på kritthvite strender, fullendes med en god fiskemiddag på kveldstid på en av Lofotens mange fasjonable spisesteder.


Utsiktspunkt-Lofoten-112016-99-0069


3. Jotunheimen
Fjell på fjell på fjell. Her føler du at du er på taket av Norge, noe som kanskje ikke er så rart siden tre av Nord-Europas høyeste og mest spektakulære fjell har sin beliggenhet akkurat her. I Jotunheimen finner du også Norges største fjell; Galdhøpiggen og Glittertind, eller hvorfor ikke bare gå på en spennende oppdagelsesferd utstyrt med kart og kompass i det ville naturlandskapet.


Vandring-Valdresflye-Jotunheimen-102015-99-0248


4. Øksfjord
I Loppa kommune i Finnmark, finner du det nye stedet for toppturer i Norge, ifølge reisekspertene. Med høytliggende breer er tettstedet Øksfjord perfekt for skikjøring – langt ut i mai. I Øksfjord er turmulighetene varierte, med flere turstier omringet av flott natur som tar pusten fra deg.


5. Prest i Aurland
I Aurland - nærmere bestemt 1 478 meter over havet, finner du Prest; en utrolig fin fjelltopp som faktisk ikke er så lang å gå. Panoramautsikten du får oppleve når du har kommet deg på toppen er helt fantastisk. Kanskje er du også så heldig å få oppleve paraglidere som flyr ut fra toppen mens du er der.


Men før du setter på deg tursekken og begir deg ut på langtur i Norges ville og vakre natur, er det et par viktige ting du bør tenke på.


– Om du ennå ikke har vært på en ordentlig fjelltur eller skitur i Norge, så har du mye å glede deg til! Men du må ha en grei grunnform for å greie å gå tur. Du trenger ikke være noen supermann, men du må være i litt god form og ha stått på ski før. Det er viktig å være godt kledd og ha mye i tursekken når du går på tur, oppfordrer den turvante duoen.


Prest_Marit_red


Tekst: Silje Dahl Osnes

Les mer...

2018-05-11 12:00

191032w1

Tidsriktig, urbant og skreddersydd – slik vil vi helst bo i hovedstaden

Artikkel Meglerfirmaet Røisland & Co i Oslo, sitter med mye informasjon om nordmenns valg av bolig. Eiendomsmegler og rådgiver Mikkel Røisland fører statistikk over absolutt alle nyboligprosjekter i Oslo og Akershus.
191041w2

– Som vi sier til bedriftene: det å ha en lærling, er fremtidens ressurs!

Artikkel EOSØR; el-fagenes opplæringskontor Sørlandet, jobber iherdig for at alle ungdommer innen elektrofag skal få en læreplass. Slik får daglig leder Øystein Kommedal, kabalen til å gå opp.
  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv