Uten-navn-1sUten-navn-1Uten-navn-1d_Uten-navn-1

Passion 4 Baking – med kjærlighet som den viktigste ingrediensen

Du har kanskje hørt navnet før. Passion 4 Baking er bakebloggen som har tatt av verden over og som har gitt enhver amatørbaker troen på at «jeg kan også bake!». Bak bloggen, på sitt eget kjøkken blant kjøkkenredskaper i duse pastellfarger som fører tankene tilbake til 50-tallet, står Manuela Kjeilen.

Den norske bakebloggeren og cupcake-dronningen Manuela Kjeilen har tilbragt sikkert tusenvis av timer på sitt vakre kjøkken i Jönköping i Sverige, der hun har eksperimentert og prøvd seg fram med utallige ingredienser og smaker. Kjøkkenet - som er omhyggelig innredet i en retro diner-stil, fungerer også som et studio der hun fotograferer sine lekre og særdeles innbydende, nybakte kaker. Prydet og utstyrt med pastellfargede kjøkkenredskaper til alle slags formål, fører Manuelas kjøkken tankene tilbake til 50-tallet - husmorens tid - da kvinnene ofte tilbragte store deler av dagen på kjøkkenet.

Bloggen Passionforbaking.com startet hun på kvinnedagen den 8. mars 2010, og kan nesten ses som en hyllest til kvinner – og ikke minst alle som tør å følge drømmen sin.
- Helt fra jeg var liten var jeg interessert i baking. Hvis vi besøkte folk eller var på kafébesøk spurte jeg ofte hva det var for slags kake og hvilke ingredienser det var i, og så skrev jeg små notater.
- Og så elsket min mamma å bake, jeg lærte mye av henne når det gjelder smaker. Jeg hadde nemlig en veldig streng barndom der jeg ikke fikk lov til mye. Bakingen ble min tilflukt hvor jeg kjente meg levende, forteller hun.

Manuela startet ikke bare bloggen sin på grunn av den store bakeinteressen, hun gjorde det også fordi hun var nødt til det. I 2010 ble mannen hennes rammet av slag, og livet ble snudd opp-ned på kort tid. Igjen søkte hun tilflukt i bakingen.

- Jeg begynte å bake mer for å skape glede i en trist hverdag med masse sykdom og usikkerhet. Det å bake hjalp meg, forteller Manuela åpenhjertig.


Uten-navn-1d


Fulgte drømmen
Etter hvert la hun ut et bilde på Facebook av en kake hun hadde laget, og fikk en kommentar om at hun burde begynne å blogge. I 2010 visste hun knapt hva en blogg var, og måtte google det sammen med mannen sin. Da la hun merke til at det ikke fantes noen bakebloggere i Norge, og det var da hun bestemte seg for å starte sin egen bakeblogg. Norges aller første.
- Mannen min sa at det var viktig med et bra domenenavn, så jeg valgte passionforbaking.com da jeg husket et program fra Oprah Winfrey som jeg så på da jeg var 30 år og som handlet om «passion». Jeg husket det programmet så godt fordi jeg var 30 år og ikke visste hva ordet «passion» betydde. Navnet poppet bare opp i hodet mitt da mannen min spurte meg, og der begynte bakeeventyret mitt!

Bloggen ble raskt en stor suksess, og ett år etter at hun lanserte bloggen, gikk prisen for «Norges mest elskede blogg» til passionforbaking.com. Derfra gikk det raskt, og bakebloggen banet vei for uante muligheter og nye opplevelser. For to år siden fikk hun møte selveste Oprah Winfrey, og Manuela var dessuten med i en artikkel i Oprahs magasin i fjor. Oprah har vært en viktig drivkraft bak bloggidéen og for Manuela personlig, og det var takket være hennes mantra fra The Oprah Winfrey Show; «Follow your dream, your passion!», som gjorde at Manuela valgte å realisere sin drøm.

- Jeg har ingen utdanning, jeg har vært hjemmemamma i 19 år, er dyslektiker, og har alltid hørt fra familien min at jeg er en «nobody». Det å kunne noe jeg vet jeg er flink til, har gitt meg selvtillit. Det å ha selvtillit og å stå opp hver dag å gjøre det man er god til – og i tillegg ha folk fra hele verden som heier på meg, gjør at jeg finner glede i hverdagen min.

- Jeg er selvlært, og tror på at jo mer man baker og øver, desto bedre blir man. For meg er smaken det aller viktigste, så det første jeg tenker på når jeg baker er at alle smaker matcher hverandre og at det ikke blir for søtt, men en fin kombinasjon av smakene.

De som har fulgt Manuelas blogg en stund har sikkert lagt merke til at det ofte er noen smaker som går igjen i Manuelas oppskrifter. Vanilje, sitron, sjokolade og karamell er smakene hun liker aller best og som hun gjerne kombinerer og eksperimenter med.
- Og så liker jeg at mine bakverk skal se fristende og fine ut - som er en læreprosess. Min første kake så ikke like fin ut som de jeg lager i dag, men jeg ser tilbake på det med et smil og tenker på hvor mye jeg har lært meg i løpet av disse årene. Selv om jeg ikke er utdannet har jeg gått på min egen bakeskole og lært meg utrolig mye, forteller den ydmyke bloggeren.


Uten-navn-1


Manuela forteller videre at det beste med jobben hennes er å vite at hun kan være en inspirasjon for andre.
- Jeg har nå blogget i syv år, og enda våkner jeg opp hver morgen med en glede av å kunne gjøre det jeg liker best, som er å bake og inspirere andre der ute i den digitale verdenen. Jeg får hundrevis av mail fra folk verden over som har startet en kafé eller et konsept basert på bloggen eller Instagram-kontoen min, og det er så gøy! utbryter hun.

Alt man trenger for å lykkes på kjøkkenet
I tillegg til bloggen har Manuela skrevet en rekke bakebøker og hun har sitt helt egne tv-program i Sverige som heter «Baka med Manuela» - og ikke nok med det, så reiser hun dessuten verden rundt for å holde bakekurs for de bakelystne. Manuela brenner for å vise at alle kan – uansett bakgrunn.
Love, Manuela - The Baking Book, er Manuelas nyeste bokutgivelse og den første boken som er skrevet på engelsk. Boken ble laget som et resultat av alle spørsmål hun fikk fra sine følgere på Instagram, og hun valgte å vie fjorårets vår og sommer til å lage boken.

- Boken er på 552 sider, og har alt man trenger for å lykkes på kjøkkenet. Denne boken er laget med kjærlighet fra begynnelse til slutt. Av alle mine bøker er denne min favoritt! Alt jeg har lært i løpet av syv år og all kunnskap jeg har, er i denne boken. Boken er fra en amatør til en annen, og når jeg kan bake - så kan alle, avslutter hun.


_Uten-navn-1


Bloggen, Passion 4 Baking finner du her. 

Instagram-kontoen, Passion 4 Baking finner du her. 
Boken kan du kjøpe her www.passionforbaking.com/shopsection

Les mer...

2017-06-16 15:15

184001i

Eksponer bedriften med bilfoliering

Artikkel Bytt farge på bilen raskt og rimelig uten omlakkering! Foliering hos Vinylmannen i Bergen, beskytter bilens originale lakk mot striper, steinsprut og solskader.
183073

Nå er det på tide å bytte ut dusjkabinettet med noe helt annet

Artikkel Hurricane SpaBad er den fleksible designbedriften som gikk fra å produsere og selge racerbåter, til å designe og selge badekar. Nå utfordrer de det tradisjonelle og skranglete dusjkabinettet med sin luksuriøse...
  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  Arkiv