reisevaner1reisevaner2reisevaner3

Fakta om nordmenns reisevaner

Tre av fire på ferie
Etter en økning på begynnelsen av 1970-tallet har andelen som hvert år reiser på ferie vært veldig stabil: Hvert år reiser ca 75 prosent av oss på ferie. Vi drar på ferie i gjennomsnitt 1,5 ganger per år, og dette tallet har også vært relativt stabilt de siste årene.
Ferieturenes lengde har også holdt seg konstant rundt 15-16 dager. Blant dem som faktisk drar på ferie, er gjennomsnittlig antall turer 2,0 og de tilbringer til sammen vel 20 dager på ferie; bare en svak økning de siste 10 årene.
Når dette ikke har økt mer, har det sannsynligvis sammenheng med den økte utbredelsen av såkalte «weekend-turer»; f.eks. storbyferie med to-tre overnattinger. Siden ferieundersøkelsene bare omfatter turer med fire eller flere overnattinger, faller denne typen turer ut av statistikken.
Norge på ferietoppen
Nordmenn er, sammen med tyskere, de som oftest drar på ferie. Deretter følger nederlendere, svensker og briter. I Italia er under halvparten av befolkningen på ferie hvert år, og i Spania og Portugal bare ca en tredjedel.

Oftere til utlandet
Stadig flere reiser utenlands i ferien. På begynnelsen av 1990-tallet reiste nesten én tredjedel av de ferierende utenlands utenom Norden. Denne andelen nærmer seg nå 40. I tillegg reiser om lag 20 prosent til de nordiske landene.
47 prosent av alle ferieturer går til utlandet, og siden utenlandsferier ofte er av lengre varighet, utgjør disse 55 prosent av alle overnattinger. Slik sett ferierer vi nå mer i utlandet enn i Norge.
I Europa er dansker, tyskere og nederlendere de mest ivrige utenlandsreisende, og de legger mellom 60 og 70 prosent av ferieturene til utlandet. Til sammenlikning går bare 5 og 10 prosent av grekernes og spanjolenes ferieturer utenlands.
2,3 millioner utenlandske turister
Hvert år besøker ca 2,3 millioner utenlandske turister Norge. De fleste kommer fra Sverige (28 prosent), fulgt av Tyskland og Danmark (begge 19 prosent). Deretter følger Finland (7 prosent) og USA og Storbritannia (begge 5 prosent).

Leilighetshoteller øker i popularitet.
Norske reisetrender er i endring, og flere og flere reisende ser nå etter ulike typer overnatting avhengig av behovene man har på reise. Spesielt leilighetshotell seiler opp som en favoritt blant både forretningsreisende og vanlige turister viser statistikk fra Expedia.no

Facebook påvirker våre reisevaner
Skryt, spørsmål, tips og inspirasjon på Facebook styrer i høy grad våre reisevaner. I følge en undersøkelse gjort blant 3 000 nordmenn reiser 27 prosent av respondentene gjerne til samme sted som sine Facebookvenner har besøkt. 16 prosent bruker Facebook til å skaffe seg råd og tips til destinasjoner.
Undersøkelsen som er gjennomført av onlinereisebyrået Reisefeber, viser videre at 40 prosent av respondentene bruker feriefoto som profilbilde. Samtidig svarer 40 prosent at de gjerne forteller om uvanlige opplevelser fra reisen i statusoppdateringen sin.

Spania mest populært på årsbasis
Spania er klart det mest populære reisemålet i utlandet, med nær en halv million reiser i året. Deretter følger Danmark, Hellas og Sverige. Disse fire landene har lenge (i litt varierende rekkefølge) vært de klart mest besøkte.
Lengre nedover på listen skjer det imidlertid endringer: Storbritannia og Tyskland var svært populære reisemål for noen år tilbake, men er nå forbigått av Frankrike. Også Italia er i ferd med å bli et attraktivt ferieland for nordmenn.
Hellas og Kroatia fortsatt øverst på sommerferielisten
Også i år dominerer Hellas og Kroatia topp 5 listen over de mest populære reisemålene for sommeren 2013. Hellas er kjent for sine vakre strender og det er kanskje en av grunnene til at de holder seg på topp år etter år.

Kilde: ssb, pressemeldinger.no og gardermoen.no


Les mer...

2013-04-03 13:30

204014w6

Derfor er elementbygg fremtiden

Artikkel Etter at Vlund Bygg på Lista, startet med elementbygg-produksjon for to og et halvt år siden, har de opplevd en stor vekst i firmaet: – Vi føler dette er framtida, rett og slett.
204012w1

Tilpasser seg kundene i en stadig mer digital verden

Artikkel For en bedrift som har holdt på siden 1950, gjelder det å henge med i tiden. Etter en digitalisering og modernisering av bedriften, er Tjørves Tekniske i dag en supersprek 70-åring!
  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Arkiv