IMG_3765fIMG_3830IMG_3832IMG_3740IMG_3703IMG_3839IMG_3803

Jakten på naturlig skjønnhet

– Etter to uker uten dusj, du har brukt intimservietter ute i lyngen, håret står rett til vers, du har masse skjegg. Kan du føle deg vakker i et sånt øyeblikk? For meg, så kunne jeg det. Jeg kunne stå langt oppi huttaheiti og se ut over fjellheimen med masse skjegg og snørret rant, og jeg har aldri følt meg vakrere.

Jan Thomas kom nylig tilbake fra innspillingen av kjendisversjonen av «71 grader nord». Nå sitter han på sofaen med en proteinshake i hånden, ved siden hans ligger hunden Kennedy helt rolig, pyntet med et halsbånd med diamanter. Jan Thomas Studio i Parkveien er full av skjønnhetsglade kunder og travle stylister og frisører. Vi har funnet oss et stille rom for oss selv i lokalet for å ta en prat med moteguruen.  


IMG_3758s


– Naturlig skjønnhet for meg er når du føler en form for velvære, at du føler deg pen og at du ikke trenger å gå å gjøre drastiske endringer, sier kjendisstylisten alvorlig.  – Vi tenker i dag at litt større lepper, eller det å fikse litt på nesen, vil gi oss selvtillit. Men «trust me, I’ve tried», og det er bare tull. Men det var jo min reise, jeg har vært igjennom det.  


Det å kunne jobbe med mennesker og hjelpe med å bygge et godt selvbilde er det viktigste for Jan Thomas. Han har i mange år reist rundt og holdt foredrag med et ønske om å få folk til å føle seg bra med seg selv.  


– Moter og trender er fabelaktige, men moter og trender er også veldig ekskluderende. Vi blir utsatt for et voldsomt skjønnhetspress hver eneste dag, ren skjønnhetspropaganda. Du skal se slik og slik ut, hvis ikke så er du ikke bra nok, sier han og innrømmer at han selv også til en viss grad er med på å skape dette skjønnhetspresset.  


IMG_3723


– Jeg står og jobber med det hver dag, jeg skaper fantasier som kan skape usikkerhet. Og da er det på sin plass at jeg også bruker plattformen til å si at det er bare fantasi. Og så er dette virkelig­heten. Og med deg selv som utgangspunkt, og midtpunktet oppi det å se noe vakkert i alle, det tror jeg er en helt unik gave som jeg har.  


Etter en årelang prosess med å finne riktige lokaler og bestemme seg for hvordan de ville utvikle seg, ble Jan Thomas Studio utvidet med et nytt lokale i oktober. Midt i høstferien i år åpnet han endelig sin andre salong i Behrens gate i Oslo.  


– Åpningen har vært helt magisk. Når det nå kommer skolegutter på 17 år inn og vil bestille time for å klippe seg, så begynner jeg nesten å gråte av glede. Yes! sier han og smiler og forteller om en salong med en litt annen profil enn sirkuset i Parkveien.  


IMG_3825


– Vi trengte et sted for dem som ikke ønsker alt styret som vi har her. Vi er jo ikke farlige, jeg er ikke farlig, men folk synes noen ganger at det er litt skummelt å komme inn. Det er ikke alle som synes det er gøy med presse og folk som kommer inn og skriker og hyler, så da vi fant det nye lokalet på Frogner, så var det roligere og mer stille, sier han fornøyd.  


Det har ikke bare vært enkelt å jobbe seg frem og bli Norges, og snart kanskje Nordens, største stylist-gud. Jan Thomas forteller om lange dager og dårlige lønninger, det han nærmest kaller slave­arbeid, i starten av karrieren.   


Vi i Det Norske Bransjemagasinet spør ham om han har noen gode råd til dem som drømmer om og ønsker å gå i hans fotspor. Han blir stille et øyeblikk før han svarer.  


IMG_3712


– Jeg har alltid forstått at for å lykkes i denne bransjen, så må man jobbe hardt. Og man må gjøre det for de riktige grunnene, ikke fordi man ikke kom inn på medisin- eller jusstudier. Men at det er dette du vil og brenner for, sier han.  


– Et godt tips for de som starter: Tenk deg nøye om. Når du er helt i begynnelsen, så ville jeg også sagt at du kan ikke bli best på alt. Du kan bli bra på mye, men du kan bare bli best på veldig få ting. Så i bransjen i dag, finn din vei. Hvor er det du vil?  


– Hemmeligheten bak Jan Thomas Studio er ikke hår, makeup og klær, det er det faktum at vi setter mennesker i fokus. Vi selger ikke hår, make­up og klær, vi selger opplevelser. Klarer vi det, så vil vi aldri gå ut av mote, for det å ta vare på mennesker og få mennesker til å føle seg bra, det vil alltid være aktuelt, forklarer kjendisstylisten.  


IMG_3839


– Naturlig skjønnhet er jo til syvende og sist veldig enkelt. Nå er jeg 50 år gammel, jeg har tilbragt så mye av livet mitt med løgner om seksualitet og alder og fandens oldemor, så jeg orker ikke mer. Jeg prøvde å kjøpe meg blå kontaktlinser, jeg farget håret, surret med ansiktet mitt, til jeg måtte våkne en dag og fant ut at nå gidder jeg ikke mer.   


– Jeg har kommet frem til at så lenge jeg har litt hårvoks og en tannbørste, så klarer jeg meg ganske fint, altså.  Idet en hårføner blir slått på ute i salongen, hopper en litt utålmodig Kennedy ned fra sofaen og synker sammen på gulvet med et sukk.  – Er du sulten, Kennedy? Vi får dra hjem og spise litt.


Tekst: Cornelia Koppang Henriksen 

Foto: Jonina Reynisdottir


Les mer...

2017-12-29 11.45

luxia2

Bransjens belysningspartner: Luxia gir næringsbygg og offentlige bygg den rette belysningen

Artikkel Luxia er bransjens belysningspartner, med et stort utvalg av innendørs- og utendørsbelysning. De legger stor vekt på det visuelle og funksjonelle – og snur seg raskt for å imøtekomme kundenes ønsker.
drømmmekjøkkenetalnabru1

Dette er et helt annerledes kjøkkenkonsept

Artikkel Drømmekjøkkenet lager alt selv – på egne fabrikker, og kan derfor tilby måltilpassede kjøkken av en utrolig god kvalitet. – Vi er en leverandør som skal levere noe litt bedre enn alle andre, fastslår...
  schmidtkjøkken2

  Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

  Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  193w2

  Et hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  Arkiv