Tone.3Tone.1Tone.2Tone.4Tone.6Tone.4

Skjønnhetseksperten

Å leve av sin egen blogg er en drøm for mange. Men bak skjønnhetsbloggenes glossy image, skjuler det seg lange dager. Stylist, skjønnhetsekspert og journalist Tone Vid Skipá, gir oss et innblikk i hennes hverdag.

HELT SIDEN TONE VID SKIPÁ var liten, har hun interessert seg for sminke. Det lå i kortene at det var makeupartist hun skulle bli, hun som alltid har hatt et øye for å se det vakre ved alle mennesker.  


Blid som sola og med mye på hjertet, får vi et dypdykk inn i Tones travle og innholdsrike liv som stylist og skjønnhetsekspert med bloggplattformen som hovedkanal. Bloggen «Beauty by Tone Skipá», er en blogg fra en kvinne med en stor erfaring og glede til å dele med seg av sin kunnskap, til kvinner som er ute etter det lille ekstra som får opp selvtilliten. 


– Jeg utdannet meg til makeupartist og stylist for over 20 år siden, og har jobbet som skjønnhets-
ansvarlig i KK, Henne og StyleMag forteller hun. 


Tone.1


PÅ FORSKJELLIGE PLAN

Tone var fast penn i skjønnhetstemaene til de populære kvinnemagasinene i mange år, før det var hennes tur å bli tilbudt en sluttpakke i forbindelse med Aller Medias mange nedbemanninger. Ikke helt uventet, og heldigvis ingen krise for Tone – som lenge hadde lekt med tanken å blogge under eget navn, men verken hatt tid eller mulighet på grunn av stillingen hennes i Aller Media. 


– Det er både positive og negative sider ved å være både journalist og skjønnhetsekspert. For å overleve som frilanser, må man ha flere bein å stå på, og du må jobbe hardt.


Hun utdyper:

– Jeg som var så vant med å skrive på forskjellige plan, som hadde holdt på med skjønnhet veldig lenge, og som hadde så mye kunnskap som gikk lengre ned enn bare hvilke farger som er in nå, tenkte at jeg måtte spinne videre på det. Så da utviklet jeg bloggen min! 


Hvordan ser en typisk hverdag i livet ditt ut?


– Jeg står opp klokken 7, og starter med å skrive klokken 7.30, for jeg liker struktur selv om jeg jobber hjemmefra, sier Tone lattermildt. 


– Jeg gjør både hårstyling og styling av klær og sminke, og jeg skriver. Mye. Faktisk går mesteparten av tiden min med til å skrive. Men jeg har en veldig variert hverdag, der jeg er 2-3 dager i uken i Oslo. Det er mye pressemøter og planlegging som skal til for å holde seg oppdatert, sier hun.


Når hun først er i Oslo, passer den Drøbaksbaserte skjønnhetseksperten på å legge møter og stylistoppdrag til dagene hun er i hovedstaden. Det blir ofte lange dager, fullspekket med avtaler.


– Jeg holder kurs, eventer, underviser, gjør hår, makeup og styling til ulike foto- og reklamefilmoppdrag, skriver artikler for ulike magasiner, desker og hjelper til med tekster for forskjellige kunder. Jeg gjør også konultasjoner og foredrag.

Tone forteller at hennes brede erfaring kommer godt med i jobben som frilanser. 


– Jeg har reist mye og fått oppleve mye i både i New York, Paris og London og har intervjuet mange anerkjente parfymører, produktuviklere, gründere, kjemikere, internasjonale hudleger, innovative colorister og makeupartister fra hele verden. Jeg har besøkt fabrikker, forskningssentere, behandlingssentere, åkrene der ingredienser dyrkes, og så videre. Det er det som gir meg ekspertisen de fleste andre ikke har, og det er innenfor et veldig bredt felt. 


– Mange kan mye om sminke eller hud, mens jeg har ekspertise som strekker seg fra trender innen hår og makeup og parfyme til rent medisinske behandlinger, og det er det som gjør at jeg skiller meg ut og har mye å spille på.


Tone.2


Skjønnhetsbransjen har endret seg veldig mye de siste årene. Hva liker du minst med skjønnhetsindustrien i dag?


– Det er mye som fort blir hauset opp, for eksempel ingredienser som blir betegnet som fy-fy, men på langt nær er det. 


Parabener er et godt eksempel. Det er en svært sikker ingrediens, men har blitt uglesett innen skjønnhetsbransjen. Det de fleste ikke vet er at parabener er noe man spiser hver dag og noe du faktisk pusser tennene dine med hver dag! 


Parabener er naturens egne måte å beskytte seg selv på, men deler av skjønnhetsindustrien, og ikke minst forbrukere blåser det opp til noe stort og farlig.


Debatten rundt skjønnhetsbransjen har ført til at bransjen har vært nødt til å skjerpe seg, og akkurat det synes Tone er veldig bra. Men hun mener også at flere av forbrukerne og de som uttaler seg om skjønnhetsbransjen må se på helheten. 


– Huden – som er vårt største organ, absorberer alt fra omgivelsen vår. Det betyr at det du spiser, hva du har på deg og om du oppholder deg i forurensede omgivelser har minst like stor betydning som det du smører huden med, sier hun. 


Tone forklarer at skjønnhetsbransjen faktisk også passer på de som ikke klarer å tenke de tankene selv ved å lage produkter med beskyttende ingredienser i.


– Alle skulle vært like seriøse, for i bunn og grunn handler alt om å tjene penger. Jeg skulle ønske at alle brant like mye for å utvikle og lage bra produkter som gjør en forandring. 


– Men det finnes veldig mange av dem også, altså! Legger hun til og lyser opp. 


Tone vet absolutt hva hun snakker om. Å teste produkter er nemlig en stor og viktig del av hennes hverdag. For å holde seg oppdatert og kunne dele produktnyheter og det aller siste med bloggleserne sine, er hun nødt til å teste veldig mange produkter. 


Som stylist har Tone en viktig oppgave: å ivareta selvtilliten til den hun styler. Den blide stylisten med det smittende gode humøret, ser det positive i det meste – og prøver alltid å vende et dårlig selvbilde til det bedre. 


– Min oppgave er å fokusere på det som er positivt. Det kan være at hud- og hårpleie også kan være med på å beskytte deg mot klima og forurensninger, og å guide damer innenfor makeup og tipse dem om sminketeknikker som gjør at de føler seg freshere og mer opplagte. 


– Absolutt alle kvinner har noe vakkert ved seg. Det handler om å fremheve de positive tingene og ikke henge seg opp i det negative. Om en dame sier til meg at hun føler hun har så stor mage, så sier jeg til henne at «du har jo så lange bein!» Så fokuserer vi på det isteden. 


Tone mener at en god hudpleierutine gjør at du ikke trenger å bruke så mye sminke til daglig. Hun elsker å dele sine beste hudpleietips med kvinner i alle aldre, enten gjennom bloggen eller i stylistsammenheng. 


– Jeg skulle ønske at alle tok seg tid til å gå til en hudpleier. Den største synden du kan gjøre for huden er å bruke feil hudprodukter som ikke er riktig for din hud. Det hjelper ikke om det er en dyr og fin krem om den ikke er for din hudtilstand.


Tone.6


I STYLISTENS BADEROMSKAP

Tone mener at alle kvinner til enhver tid bør ha en god rens og skrubb, exfoliator og to ulike serum i baderomskapet. Men hva har en stylist selv i baderomskapet, mon tro? Svaret er de ovennevnte produktene, og selvfølgelig solkrem. Året rundt.


– Jeg bruker en rikere krem på vinteren og en lettere krem på sommeren – og alltid solkrem, selv på vinteren! UVB beskytter mot solbrenthet på sommeren, men på vinteren er du like mye utsatt. Sitter du for eksempel ved et vindu, blir du utsatt for UVA-stråling. Det er faktisk den farligste strålingen, for den forstyrrer pigmentene og trenger lengst ned. 


Favorittproduktene til makeupartisten er en lett concealer og highlighter – sistnevnte kaller hun en tryllepenn som fungerer som et viskelær. Pudder har hun lite til overs for.


– Du kommer langt med en concealer og en highlighter i veska. Også liker jeg veldig godt kremrouge og en god maskara som du kan legge perfekt på 45 sekunder. Ellers må du rett og slett bytte maskara! 

 

GUIDER DEG I PARFYMEJUNGELEN

Bortsett fra et godt øye for skjønnhet, har Tone også en god nese for dufter. En del av hennes hverdag som stylist går derfor ut på å guide både kvinner og menn til å finne rett parfyme i mylderet av blomsterdufter, sterke dufter, aromatiske dufter, krydrete dufter – ja, listen kan fortsette i det uendelige.


Her er Tones raske guide for hvordan du selv kan velge rett duft. 


– Ikke test ny parfyme rett før eller etter mensen, for da er du mer sensitiv for duft, og en duft kan derfor oppleves som mindre god selv om du egentlig liker den, smiler hun.


– Du skal ikke ha noen andre lukter på deg, og kjøp parfyme der du får ekspertisen. Når du påfører parfyme, så kommer toppnoten som varer i ti minutter. Når den forsvinner, så kommer bunnoten – det er denne du går med hele dagen.


Tones anbefaling er derfor at du tester en parfyme på forhånd, og heller kommer tilbake igjen etter en stund. Vil du kjøpe parfyme på Tax Free kan du for eksempel teste to ulike parfymer på hvert håndledd før avgang, og eventuelt kjøpe en av dem når du lander. 


– Parfymesmaken sin har mye til felles med hva du liker å spise og hvor du liker/drømmer om å reise til, sier hun.

Tones gode tips overrasker og gleder mange, og med sin lange erfaring som skjønnhetsjournalist har hun en rekke tips på lager som hun gjerne deler med andre – enten via bloggen eller personlig. 


Hvilke skjønnhetstrender har du mest tro på i 2019?


 En trend som kommer mer og mer er roser. Det er en gammel ingrediens som i hudpleie har effekt på sinn og hud, samtidig som du blir oppløfta av lukten. Probiotiske produkter, oljer og antioksidanter som beskytter cellene, er en trend som vil fortsette. Det vil bli mykere dufter i parfymene, og alle produkter vi bruker skal være rene og transparente, for folk vil vite hva som er i dem, spår Tone om fremtidens skjønnhetsfarsotter. 


– Når det gjelder hår, så er stikkordene: masse hårpynt, naturlig hår, sofistikert wetlook, 90-talls rett hår bundet bak, lugg og knalle farger som vaskes ut av håret ganske fort. 


– Stikkord på sminke for våren: pasteller, korallrøde lepper, eyeliner, naturlig men matt hud, nude med brente farger.


Å intervjue den blide journalisten og skjønnhetseksperten gir et bilde av en virkelighet som er langt fra glansbildet mange har om de såkalte «rosabloggerne». Å være blogger er lett om du er ukritisk og uprofesjonell, men hard jobbing om du er kritisk og profesjonell, som Tone.


Tone.5

Les mer...

2019-01-24 12:45

bertelosteenringerike1

Mercedes' nye elbiler åpner opp en helt ny verden

Artikkel Mercedes EQC, har bidratt til å sette Mercedes på det grønne kartet én gang for alle – og det stopper ikke der. Bertel O. Steen Ringerike, forteller at de investerer stort i et grønnere utvalg av sine...
dekorhusetvestfold2

Slik får du nye vegger med trendmaterialet mikrosement

Artikkel Dekorhuset Vestfold, er forhandler for mikrosement og tilbyr samtidig kurs for håndverkere og privatpersoner i utførelse av produktet. – Mikrosement har veldig spesielle egenskaper som veldig få andre...
  193w2

  Et hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  67532874

  Et plantebasert liv - for helsa, dyrene og miljøet

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv