– Jeg startet firmaet i juni 1983, så vi har faktisk 30-årsjubileum i år! Vi har levert det meste til de fleste anledninger opp gjennom årene, og kan ta ganske store arrangementer. På det meste har vi levert mat til 1 250 gjester, men mer vanlig er det med selskaper på opp til 400 gjester, forteller daglig leder Terje Stokke.
Sjøholt Catering har dekketøy til 700 personer som kunder kan leie hvis de ønsker, og tilbyr alt fra koldtbord, tapas og varm middag til smørbrød, snitter og baguetter.
– Det er ikke mange som har tid til å lage tidkrevende mat lenger, men man ser at folk gjerne kjøper den slags mat når de får den ferdiglaget. Fårikål og gammeldags sosakjøtt er tradisjo-
nell, norsk mat som er i vinden igjen.
Firmaet består av åtte ansatte på kjøkkenet pluss sjåfører, og leverer til alle de nærliggende kommunene, som Skodje, Stordal, Sykkylven, Ålesund samt Langevågen.
– Lokalene våre begynner å bli for små, så vi må enten holde oss på dette nivået eller finne nye lokaler om vi skal utvide. Visjonen for tida som kommer er å fortsette slik vi gjør i dag. Markedet øker uten at vi får noe særlig økt konkurranse, men vi ønsker ikke jobbe oss i hjel heller, smiler Stokke.
Å drive med catering, forteller han, krever at man er tilgjengelig når kundene vil ha mat.
– Det blir derfor mye kvelds-, natt- og helgejobbing, men vi prøver å være så fleksible som mulig og kan strekke oss langt for å skreddersy for kundene når vi er ute hos dem.