vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.


Utforsk nye områder i nærheten av hjemmet ditt

Uansett hvor lenge du har bodd i ditt nåværende hjem, er det alltid en mulighet for at du ennå ikke har oppdaget skjulte perler i nabolaget ditt. Du kan alltid søke på nettet etter inspirasjon, men hvorfor ikke ta saken i egne hender?


La telefonen ligge i lommen eller vesken, og vær oppmerksom på omgivelsene mens du utforsker gater og smug. Gå off-road og finn små bekker, store, gamle trær og fredelige enger. Eller hopp inn i bilen for å komme deg litt lenger unna dine vanlige omgivelser i tilfelle du ønsker enda flere muligheter til å finne nye områder.


Gjør dine egne uteområder mer attraktive

Har du en balkong, en terrasse eller en hage? I så fall er det lett å utnytte denne plassen til å nyte litt ekstra sol mens du lar deg slappe av. Alt du trenger er det riktige settet med hagemøbler. For når du føler deg stolt av uteområdet ditt, er det mer sannsynlig at du ønsker å invitere noen til å henge med deg.


Noen møbler kan brukes til å lene seg tilbake og slappe av med en kald drink i hånden. Andre, som et hagebord med matchende stoler, kan gjøre det fristende å invitere venner og familie på et deilig måltid eller en god kopp kaffe utendørs. Med de riktige utemøblene er du klar for alt.


Sett daglige mål for utendørsaktiviteter

Hvis du prøver å leve en mer aktiv livsstil, er det å sette daglige mål en fin måte å starte på. Du trenger ikke nødvendigvis å gå lange løpeturer hvis denne typen aktivitet ikke virker tiltalende for deg. I stedet kan du velge raske spaserturer rundt i nabolaget. Og mens du er i gang, hvorfor ikke invitere en venn eller et familiemedlem til å bli med? På denne måten kan du lett glemme at du faktisk trener mens du nyter hyggelige samtaler i godt selskap.


Når det har blitt en vane å tilbringe mer tid ute, enten du presser grensene eller bare nyter den friske luften, kan det føles lettere å øke dine personlige mål. I stedet for å gå en halvtime, hva med å presse deg selv til å gå en hel time – eller kanskje to?


Plukk opp en ny, morsom utendørshobby

Hvis du oppriktig liker en hobby, kan du enkelt bruke timer på å gjøre den uten å innse hvor mye tid som har gått – eller hvor du er. Så hvis du leter etter en måte å tilbringe mer tid ute på, hvorfor ikke prøve å oppdage en morsom hobby som foregår utendørs?


Et opplagt valg for en utendørs hobby kan være utendørssporter som fotball, ridning og golf. Disse populære valgene kan faktisk også hjelpe deg å oppnå en mer aktiv livsstil, hvis det er dette du er ute etter.


Imidlertid er det også aktiviteter som krever mindre gange, løping eller utholdenhet generelt. Noe så enkelt som hagearbeid kan faktisk være en ganske morsom aktivitet å gjøre alene eller i selskap med andre. Samtidig er det noe magisk og tilfredsstillende ved å dyrke egne grønnsaker og frukt.


Ta deg tid til å la deg selv puste

Selv om dette lett kan overlappe med flere av de andre alternativene, kan det å komme seg ut for å puste være akkurat det du trenger for å slappe av. Mens du utforsket nabolaget, har du kanskje snublet over et stille og fredelig sted. Bruk denne kunnskapen når du har hatt en tøff dag, eller bare trenger en liten pause fra hverdagen.


Finn et sted å sitte, og la tankene slappe av. Nyt lyden av omgivelsene mens du puster inn frisk, ren luft. Å gjøre dette kan føles dumt til å begynne med, men etter en kort stund kan du bokstavelig talt føle stress og bekymringer smelte bort når du tilbringer litt velfortjent tid ute.

Les mer...

2022-08-10 10.45

toyotatrondheim3

Bransjens beste servicebedrift: Nordens største bilselskap satser stort i Trondheim

Artikkel Toyota Trondheim, har en lang og sterk historie – med en sterk merkevare i front. Nå satser Toyota stort, og det er en spennende reise vi har foran oss. – Det kommer veldig mange nyheter fra Toyota og...
hagemojaktogfriluft5

En jaktforretning av de sjeldne: Har egen børsemaker på huset

Artikkel Hagemo Jakt og Friluft i Trondheim, er én av de mest fremgangsrike jaktforretningene i Norge. Med en unik kompetanse, egen børsemaker på huset og et stort engasjement for jakt- og friluftsliv, har de blitt...
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv