compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Noen har foreldre med lavt utdanningsnivå, mens andre har foreldre med lengre akademisk utdannelse. Dette kan føre til varierende kvalitet på leksehjelpen, og vil gjøre noen barn mer privilegerte enn andre. Nå kan imidlertid digital leksehjelp viske ut forskjellene.

Mange nyttige læringsressurser på nett
Med nettsider som inspio.no kan skoleelever også få tilgang på digitale læringsressurser. Her kan elever på videregående trinn få tilgang på kvalitetskontrollerte skoleoppgaver levert av andre elever, og dermed få et bedre inntrykk av hvordan oppgavene bør se ut.

Dette føyer seg inn i rekken av ting som har blitt digitalisert de siste årene, på lik linje med shopping av varer og tjenester, og sosial interaksjon mennesker imellom.

Leksehjelp og mentorer på nett
Det finnes også mange norske (og utenlandske) nettsider der man kan spørre om tips og få leksehjelp av en veileder, enten gratis eller betalt. Røde Kors er blant organisasjonene som tilbyr gratis leksehjelp for elever på ungdomsskolen og i videregående skole.

Det er også mange andre mentorer og frivillige som hjelper elever med leksene på nett. Dette gjør hjelpen lett tilgjengelig for alle skoleelever – uansett bakgrunn.

De betalte variantene er imidlertid ikke tilgjengelige for alle, med mindre de har nødvendige økonomiske midler. Dette er gjerne mentorer som kan tilby mer avansert eller rask hjelp, og kan naturligvis bidra til at elever med ulik sosioøkonomisk bakgrunn får ulik hjelp.

Noen har bedre nytte av tradisjonell leksehjelp
Selv om det finnes mange ressurser tilgjengelig på nett, er det nok litt tidlig å vinke farvel til tradisjonell leksehjelp. Mange skoleelever har behov for ekstra leksehjelp, enten de sliter med lærevansker eller noe annet.

Da kan det være greit å ha tilgang på en voksen som kan hjelpe med leksene ansikt til ansikt. Er det noe man ikke forstår, vil nok dette lettere kunne fanges opp når man får leksehjelp av en person i samme rom.

Har man ikke tilgang på en voksen som kan hjelpe hjemme, er det mulig å få hjelp på skolen – noe mange ikke er klar over. Alle elever i grunnskolen har for eksempel rett på å kunne motta åtte timer leksehjelp ukentlig, og kommunene er pliktige i å ha et leksetilbud. 

På ungdomsskolen og videregående kan det også være nyttig å snakke med kontaktlæreren eller andre, dersom man sliter med det faglige.

Les mer...

2022-01-01 13.15

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv