compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Noen har foreldre med lavt utdanningsnivå, mens andre har foreldre med lengre akademisk utdannelse. Dette kan føre til varierende kvalitet på leksehjelpen, og vil gjøre noen barn mer privilegerte enn andre. Nå kan imidlertid digital leksehjelp viske ut forskjellene.

Mange nyttige læringsressurser på nett
Med nettsider som inspio.no kan skoleelever også få tilgang på digitale læringsressurser. Her kan elever på videregående trinn få tilgang på kvalitetskontrollerte skoleoppgaver levert av andre elever, og dermed få et bedre inntrykk av hvordan oppgavene bør se ut.

Dette føyer seg inn i rekken av ting som har blitt digitalisert de siste årene, på lik linje med shopping av varer og tjenester, og sosial interaksjon mennesker imellom.

Leksehjelp og mentorer på nett
Det finnes også mange norske (og utenlandske) nettsider der man kan spørre om tips og få leksehjelp av en veileder, enten gratis eller betalt. Røde Kors er blant organisasjonene som tilbyr gratis leksehjelp for elever på ungdomsskolen og i videregående skole.

Det er også mange andre mentorer og frivillige som hjelper elever med leksene på nett. Dette gjør hjelpen lett tilgjengelig for alle skoleelever – uansett bakgrunn.

De betalte variantene er imidlertid ikke tilgjengelige for alle, med mindre de har nødvendige økonomiske midler. Dette er gjerne mentorer som kan tilby mer avansert eller rask hjelp, og kan naturligvis bidra til at elever med ulik sosioøkonomisk bakgrunn får ulik hjelp.

Noen har bedre nytte av tradisjonell leksehjelp
Selv om det finnes mange ressurser tilgjengelig på nett, er det nok litt tidlig å vinke farvel til tradisjonell leksehjelp. Mange skoleelever har behov for ekstra leksehjelp, enten de sliter med lærevansker eller noe annet.

Da kan det være greit å ha tilgang på en voksen som kan hjelpe med leksene ansikt til ansikt. Er det noe man ikke forstår, vil nok dette lettere kunne fanges opp når man får leksehjelp av en person i samme rom.

Har man ikke tilgang på en voksen som kan hjelpe hjemme, er det mulig å få hjelp på skolen – noe mange ikke er klar over. Alle elever i grunnskolen har for eksempel rett på å kunne motta åtte timer leksehjelp ukentlig, og kommunene er pliktige i å ha et leksetilbud. 

På ungdomsskolen og videregående kan det også være nyttig å snakke med kontaktlæreren eller andre, dersom man sliter med det faglige.

Les mer...

2022-01-01 13.15

greensofnorway6

Mikrogrønt som tar restaurant- og cateringbransjen med storm

Artikkel Mikrogrønt er den nye supermaten som hylles av norske kokker: – Det koster nesten ingenting per kuvert å løfte et måltid til å se enda finere ut og smake enda bedre, fastslår Glenn Smith, salgs- og markedssjef...
ankeras8

Leveringsdyktige på bildeler, dekk og batterier

Artikkel Anker AS & Anker Dekk AS i Haugesund, kan friste med et stort utvalg av batterier, salg av amerikanske biler og bildeler, i tillegg til et kompetent dekksenter som kan skaffe det meste innen dekk og felger.
hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv