133016martinwalderhaugbakeriogkonditori

Bakerfamilie i fire generasjoner

I imponerende 120 år har de fylt opp Ålesundmager med deilige kaker og ferskt bakverk. I dag er det fjerde generasjon Walderhaug som står bak disken hos Martin Walderhaug Eftf. Bakeri og Konditori AS.

Det var nemlig oldefaren til Marianne Walderhaug som først etablerte bakeriet i 1893. Bestefaren Martin overtok i 1940 og faren Kåre overtok driften i 1976.
– Selv bodde jeg i utlandet i en periode, og hadde ingen planer om å overta da jeg flyttet tilbake selv om jeg alltid har likt å lage kaker. Men så ble det til at jeg begynte å føre regnskapet, og etter hvert tok jeg over den daglige driften, forteller Marianne.

Konditoriet tilbyr brødvarer, kaker og påsmurt, og holder til i de samme lokalene som de alltid har gjort. De bruker også fortsatt gamle, originale steinovner til en del av produksjonen.
– Det blir en egen smak på brødet når vi steker det i steinovnen. Det ligger veldig mye jobb bak varene våre, og det krever skikkelige råvarer. Det skal være et fokus på service og kvalitet, og vi vil at det skal være hyggelig å handle her hos oss, smiler hun.

I tillegg til privatkundene som kommer innom, betjener de bedriftsmarkedet med levering av ferskt brød og påsmurte rundstykker til lunch. Marianne forteller at de ikke har noe mål om å bli større.
– Vi vil heller betjene de gode kundene vi har, og konsentrere oss om å produsere brødvarer og kaker av høy kvalitet. Firmaet Martin Walderhaug eftf as er den siste bakeren i sentrum, så målet for tiden som kommer er rett og slett å overleve! Fokuset vårt på å utføre et skikkelig håndverk, er noe vi vil prøve å fortsette med. Staben vår er en trofast gjeng, og ingen dager er like. Jeg lærer noe nytt hele tiden, og hele hverdagen dreier seg om kundene og våre ansatte, og om å ta seg av dem på best mulig måte. Vi ser frem til de neste 100 år!

Les mer...

2013-10-17 12.15

XBoxLab3

XboXLab ekspanderer med innovative diagnostiske produkter

Artikkel Med en sterk tilstedeværelse i Sverige og Finland utvider XboXLab nå sitt tilbud av medisinsk utstyr og laboratorieprodukter til sykehus, laboratorier, forskningsinstitutter og grossister i Norge. – Vi...
xsecure4

Hjelper installatører til en lettere hverdag med selvbetjent løsning

Artikkel Selskapet Xsecure AS er spesialister på sikker overføring av alarmer. Med den nettbaserte løsningen Xview, åpner man nå dørene for en helt ny hverdag for installatører, kunder og alarmstasjoner. – Det...

Kontaktinformasjon

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv