Det var nemlig oldefaren til Marianne Walderhaug som først etablerte bakeriet i 1893. Bestefaren Martin overtok i 1940 og faren Kåre overtok driften i 1976.
– Selv bodde jeg i utlandet i en periode, og hadde ingen planer om å overta da jeg flyttet tilbake selv om jeg alltid har likt å lage kaker. Men så ble det til at jeg begynte å føre regnskapet, og etter hvert tok jeg over den daglige driften, forteller Marianne.
Konditoriet tilbyr brødvarer, kaker og påsmurt, og holder til i de samme lokalene som de alltid har gjort. De bruker også fortsatt gamle, originale steinovner til en del av produksjonen.
– Det blir en egen smak på brødet når vi steker det i steinovnen. Det ligger veldig mye jobb bak varene våre, og det krever skikkelige råvarer. Det skal være et fokus på service og kvalitet, og vi vil at det skal være hyggelig å handle her hos oss, smiler hun.
I tillegg til privatkundene som kommer innom, betjener de bedriftsmarkedet med levering av ferskt brød og påsmurte rundstykker til lunch. Marianne forteller at de ikke har noe mål om å bli større.
– Vi vil heller betjene de gode kundene vi har, og konsentrere oss om å produsere brødvarer og kaker av høy kvalitet. Firmaet Martin Walderhaug eftf as er den siste bakeren i sentrum, så målet for tiden som kommer er rett og slett å overleve! Fokuset vårt på å utføre et skikkelig håndverk, er noe vi vil prøve å fortsette med. Staben vår er en trofast gjeng, og ingen dager er like. Jeg lærer noe nytt hele tiden, og hele hverdagen dreier seg om kundene og våre ansatte, og om å ta seg av dem på best mulig måte. Vi ser frem til de neste 100 år!