hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en nødvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.


For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en nødvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.


Matlaging er en så viktig del av hverdagen og burde hylles. Gode samtaler rundt middagsbordet blir muliggjort takket være maten som bringer familien sammen. Den samme kosen kan også oppnås mens matlagingen unnagjøres. Ved hjelp av små endringer kan det å lage mat gå fra å være noe som du må gjøre, til noe du vil gjøre.


Her gir vi våre beste tips til hvordan du kan slutte å forbinde kjøkken og matlaging med stress og kaos, og gjøre det til en ny favoritt.


Sett stemningen også på kjøkkenet

Det å lage mat skal ikke være stressende. Vi mener derfor at det er viktig at du tar deg god tid, slapper av og har det gøy med matlagingen. Før du i det hele tatt åpner kjøleskapet, kan du gjøre noen små grep for å sette en positiv stemning i rommet. Sett på musikk, podcast eller en god lydbok i bakgrunnen, tenn noen stearinlys og finn deg et glass med noe å drikke. Først da er du klar til å kokkelere.


Kjøkkenet burde være et rom med mye kjærlighet og god stemning. Dersom du kun forbinder rommet med stress og skitten oppvask, er det på tide å prøve å se det med nye øyne. Det kan også være at det å gjøre små endringer som å bytte ut gardinene eller male skapdørene er det lille ekstra steget som trengs for å gi nytt liv til matlagingen. Et fint kjøkken som du liker å være på er også et bedre utgangspunkt for hyggelige stunder med matlaging.


Utforsk nye smaker

Det er lett å komme inn i et mønster hvor det er mange av de samme ingrediensene som brukes til å lage lignende måltider hver uke. Det er ingenting galt med å ha noen klare favoritter eller noen oppskrifter du er ekstra god på, men det kan gjøre matlagingen og spisingen kjedelig i lengden. I tillegg er det å ha et variert kosthold, som Helse Norge beskriver her, veldig viktig, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Du burde derfor utfordre deg selv ved å prøve nye smaker, ingredienser og oppskrifter i ny og ne.


En flott måte å gjøre det på er ved å bestille en matkasse fra HelloFresh. Med en matkasse kan du friske opp ukesmenyen med smakfulle ingredienser og spennende oppskrifter du ikke har prøvd før. Du får alt du trenger levert rett på døren, slik at det eneste du trenger å gjøre er å følge oppskriften og nyte din nyeste kreasjon. Du kan få nye oppskrifter hver uke og slik sitte igjen med mange nye favoritter som du kan lage igjen.


Lag mat sammen

Middag samler vanligvis familien rundt spisebordet for et hyggelig måltid sammen, men hva med å starte hyggen før maten er servert? Det å lage mat sammen med noen er veldig koselig og kan også roe ned stressnivået. Ikke tenk jo flere kokker, desto mer søl – vi mener at jo flere kokker, desto mer hygge.


Inviter noen med inn på kjøkkenet og fordel oppgavene mellom dere. Dette resulterer i raskere tilberedning i en sosial setting, en virkelig vinn-vinn-situasjon. Smaksett rettene sammen og server et måltid som virkelig er laget med mye kjærlighet.


Les mer...

2021-11-22 12.30

arealtak1

Taktekkeren med de gode verdiene skaper trygge kunderelasjoner

Artikkel ArealTak i Sarpsborg, er tuftet på gode, gammeldagse verdier. – Mange er veldig omsetningsfikserte, men der har jeg aldri vært, fastslår daglig leder Are Benjamin Fjeldberg, som ikke bryr seg om å være...
ventilasjonsfilter1

Norskprodusert ventilasjonsfilter sprer seg over hele verden

Artikkel Med lang erfaring i ventilasjonsbransjen, produserer Ventilasjonsfilter AS filter av topp kvalitet, ved sin helt egne fabrikk i Skien. – Vi har mulighet til å levere raskt og effektivt, enten det er...
sport24

Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Picture1

Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv