hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en nødvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.


For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en nødvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.


Matlaging er en så viktig del av hverdagen og burde hylles. Gode samtaler rundt middagsbordet blir muliggjort takket være maten som bringer familien sammen. Den samme kosen kan også oppnås mens matlagingen unnagjøres. Ved hjelp av små endringer kan det å lage mat gå fra å være noe som du må gjøre, til noe du vil gjøre.


Her gir vi våre beste tips til hvordan du kan slutte å forbinde kjøkken og matlaging med stress og kaos, og gjøre det til en ny favoritt.


Sett stemningen også på kjøkkenet

Det å lage mat skal ikke være stressende. Vi mener derfor at det er viktig at du tar deg god tid, slapper av og har det gøy med matlagingen. Før du i det hele tatt åpner kjøleskapet, kan du gjøre noen små grep for å sette en positiv stemning i rommet. Sett på musikk, podcast eller en god lydbok i bakgrunnen, tenn noen stearinlys og finn deg et glass med noe å drikke. Først da er du klar til å kokkelere.


Kjøkkenet burde være et rom med mye kjærlighet og god stemning. Dersom du kun forbinder rommet med stress og skitten oppvask, er det på tide å prøve å se det med nye øyne. Det kan også være at det å gjøre små endringer som å bytte ut gardinene eller male skapdørene er det lille ekstra steget som trengs for å gi nytt liv til matlagingen. Et fint kjøkken som du liker å være på er også et bedre utgangspunkt for hyggelige stunder med matlaging.


Utforsk nye smaker

Det er lett å komme inn i et mønster hvor det er mange av de samme ingrediensene som brukes til å lage lignende måltider hver uke. Det er ingenting galt med å ha noen klare favoritter eller noen oppskrifter du er ekstra god på, men det kan gjøre matlagingen og spisingen kjedelig i lengden. I tillegg er det å ha et variert kosthold, som Helse Norge beskriver her, veldig viktig, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Du burde derfor utfordre deg selv ved å prøve nye smaker, ingredienser og oppskrifter i ny og ne.


En flott måte å gjøre det på er ved å bestille en matkasse fra HelloFresh. Med en matkasse kan du friske opp ukesmenyen med smakfulle ingredienser og spennende oppskrifter du ikke har prøvd før. Du får alt du trenger levert rett på døren, slik at det eneste du trenger å gjøre er å følge oppskriften og nyte din nyeste kreasjon. Du kan få nye oppskrifter hver uke og slik sitte igjen med mange nye favoritter som du kan lage igjen.


Lag mat sammen

Middag samler vanligvis familien rundt spisebordet for et hyggelig måltid sammen, men hva med å starte hyggen før maten er servert? Det å lage mat sammen med noen er veldig koselig og kan også roe ned stressnivået. Ikke tenk jo flere kokker, desto mer søl – vi mener at jo flere kokker, desto mer hygge.


Inviter noen med inn på kjøkkenet og fordel oppgavene mellom dere. Dette resulterer i raskere tilberedning i en sosial setting, en virkelig vinn-vinn-situasjon. Smaksett rettene sammen og server et måltid som virkelig er laget med mye kjærlighet.


Les mer...

2021-11-22 12.30

elektro-team2

Elektrikerens beste tips for å unngå branntilløp

Artikkel Den Telemarksbaserte elektrobedriften Elektro Team, gir deg de beste rådene for å unngå både branntilløp og kluss med forsikringen om uhellet skulle være ute.
almas2

Utfører graveoppdrag med presisjon

Artikkel Vurderer du å ansette et firma for gravearbeid i hagen? Almås Entreprenør AS utfører graveoppdrag i Grenland og omegn – med en presisjon som er på millimeteren!
solvangrevisjon1

Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter.   – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

IKEA forener verden

Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

schmidtkjøkken2

Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

Arkiv