hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en nødvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.


For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en nødvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.


Matlaging er en så viktig del av hverdagen og burde hylles. Gode samtaler rundt middagsbordet blir muliggjort takket være maten som bringer familien sammen. Den samme kosen kan også oppnås mens matlagingen unnagjøres. Ved hjelp av små endringer kan det å lage mat gå fra å være noe som du må gjøre, til noe du vil gjøre.


Her gir vi våre beste tips til hvordan du kan slutte å forbinde kjøkken og matlaging med stress og kaos, og gjøre det til en ny favoritt.


Sett stemningen også på kjøkkenet

Det å lage mat skal ikke være stressende. Vi mener derfor at det er viktig at du tar deg god tid, slapper av og har det gøy med matlagingen. Før du i det hele tatt åpner kjøleskapet, kan du gjøre noen små grep for å sette en positiv stemning i rommet. Sett på musikk, podcast eller en god lydbok i bakgrunnen, tenn noen stearinlys og finn deg et glass med noe å drikke. Først da er du klar til å kokkelere.


Kjøkkenet burde være et rom med mye kjærlighet og god stemning. Dersom du kun forbinder rommet med stress og skitten oppvask, er det på tide å prøve å se det med nye øyne. Det kan også være at det å gjøre små endringer som å bytte ut gardinene eller male skapdørene er det lille ekstra steget som trengs for å gi nytt liv til matlagingen. Et fint kjøkken som du liker å være på er også et bedre utgangspunkt for hyggelige stunder med matlaging.


Utforsk nye smaker

Det er lett å komme inn i et mønster hvor det er mange av de samme ingrediensene som brukes til å lage lignende måltider hver uke. Det er ingenting galt med å ha noen klare favoritter eller noen oppskrifter du er ekstra god på, men det kan gjøre matlagingen og spisingen kjedelig i lengden. I tillegg er det å ha et variert kosthold, som Helse Norge beskriver her, veldig viktig, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Du burde derfor utfordre deg selv ved å prøve nye smaker, ingredienser og oppskrifter i ny og ne.


En flott måte å gjøre det på er ved å bestille en matkasse fra HelloFresh. Med en matkasse kan du friske opp ukesmenyen med smakfulle ingredienser og spennende oppskrifter du ikke har prøvd før. Du får alt du trenger levert rett på døren, slik at det eneste du trenger å gjøre er å følge oppskriften og nyte din nyeste kreasjon. Du kan få nye oppskrifter hver uke og slik sitte igjen med mange nye favoritter som du kan lage igjen.


Lag mat sammen

Middag samler vanligvis familien rundt spisebordet for et hyggelig måltid sammen, men hva med å starte hyggen før maten er servert? Det å lage mat sammen med noen er veldig koselig og kan også roe ned stressnivået. Ikke tenk jo flere kokker, desto mer søl – vi mener at jo flere kokker, desto mer hygge.


Inviter noen med inn på kjøkkenet og fordel oppgavene mellom dere. Dette resulterer i raskere tilberedning i en sosial setting, en virkelig vinn-vinn-situasjon. Smaksett rettene sammen og server et måltid som virkelig er laget med mye kjærlighet.


Les mer...

2021-11-22 12.30

mestertaket3

Takentreprenør fikk stor suksess med spesialkompetanse på solcelleanlegg

Artikkel Vestfoldbedriften Mestertaket AS, startet som en mindre takentreprenør i 2019, og utviklet seg fort til å bli en stor aktør med spesialisering på solcelleanlegg til privat- og næringskunder. – Veldig...
accelerator3

Norsk logistikkpartner øker takten med høy servicegrad, punktlighet og en stor porsjon yrkesstolthet

Artikkel Accelerator AS, er et logistikk- og speditørselskap av det sjeldne slaget. De laster, leverer og fortoller gods, og er desidert best på å gi en knakende god service! – Service er DNAet vårt, uttrykker...
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv