national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar er kanskje ikke det første man tenker på når man endelig er ferdig med skolebenken. «Helse- og sosialsektoren er den største hovednæringen i norsk arbeidsliv med ca. 549 000 sysselsatte i 2018» - Arbeidstilsynet. Ifølge statistikk fra NHO Service og Handel innen bemanningsbransjen var det 80 000 personer som arbeidet via et organisert bemanningsforetak, både i kortere og lengre tid.


A4-livet forteller at en fast stilling og arbeidsplass er veien å gå - at det er det sikreste og det beste valget som både nylig utdannet og erfaren arbeidstaker, spesielt i helse- og sosialsektoren. Det er ikke til å legge skjul på at å ha en fast stilling er trygt, men å jobbe som vikar via et bemanningsbyrå som Dedicare, gir også trygghet, og har mange fordeler. Dedicare er et av Norges største bemanningsbyrå innen helse og omsorg, og med lang erfaring tilbyr de en rekke spennende muligheter for deg som ønsker å jobbe som vikar. Arbeidstakerens faste bemanningskonsulent er alltid klar til å svare på spørsmål og vil hjelpe
deg å finne en trygg arbeidsgiver.


Vikarbyrå: Norge

Å jobbe via et vikarbyrå i Norge kan være en flott første fot innenfor arbeidslivet for ungdommer og studenter. Det kan være gunstig for de som tar seg et friår, ufaglærte som ønsker å prøve seg fram i et nytt felt, de som er halvveis ufør, eller for de som rett og slett bare ønsker å tjene litt ekstra penger vedsiden av. Å være vikar kan gi faglig utvikling og fin erfaring på CV-en, og ikke minst gir det deg som vikar fleksibilitet. Har du i tillegg utdanning innen helse- og sosialsektoren og ønsker f.eks. jobb som helsefagarbeider kan du få hjelp og støtte fra et vikarbyrå i Norge - som Dedicare. Du bestemmer selv hvor ofte du vil jobbe og hvilke vakter du takker ja eller nei til - til og med hvor i landet du ønsker å jobbe. Kanskje du vil prøve deg som nattevakt i en periode? Eller vil du oppleve en ny by? Ha god kommunikasjon med bemanningsbyrået og hovedansvarlige slik at de er klar over hvordan du ønsker å jobbe.


Bemanningsbyrå: Helse- og sosialsektoren

Et bemanningsbyrå, eller vikarbyrå, har som hovedformål å leie ut personell til virksomheter som har behov for arbeidskraft, om så det er for å dekke et helt departement eller enkeltvakter. Om en bedrift ønsker en slags «megler» mellom arbeidsgiver og arbeidstaker kan de få hjelp via et bemanningsbyrå. Helse- og sosialsektoren trenger stadig flere personer, og med dagens situasjon og mangel på personal kan det gi verdi til en bedrift å samarbeide med et vikarbyrå.


For bedrift: Innleie fra bemanningsforetak

Men, når er det behov for å innleie fra bemanningsforetak? Innleie av arbeidskraft via et vikarbyrå kan være gunstig i mange ulike situasjoner. Det er f.eks. normalt for bedrifter å leie inn midlertidig personell under blant annet lengre rekrutteringsprosesser eller etter plutselige endringer i personalet. For eksempel, om din bedrift behøver støtte til deres sykepleierbemanning vil Dedicare kunne gi verdi og hjelpe dere å leie sykepleier. Fordeler med å innleie fra bemanningsforetak, om så det er lærer eller legevikar, er blant annet:


1. Raskere ansettelse

Et vikarbyrå vil mest sannsynlig allerede ha en database med passende kandidater og eksisterende nettverk «å ta av». Dette, kombinert med lang erfaring og spesialkompetanse innen et eller flere felt, betyr raskere ansettelse som dekker bedriftens spesifikke behov og ønsker.


2. Markedskunnskap

Ved å innleie fra bemanningsfortak får du også tilgang til deres kunnskap om lønnssatser, kontraktstøtte, hva som trender i markedet i din sektor, forventninger til karriereutvikling og mulige utfordringer ved ansettelse. Å benytte seg av denne kunnskapen gir trygghet, men kan også forenkle ansettelsesprosessen til bedriften betydelig.


3. Alt fra A til Å

Et bemanningsbyrå vil hjelpe en bedrift fra A til Å med rekruttering av nytt personal. Alt fra å skape attraktive jobbannonser og deretter publisere dem på egne og eksterne sider, talentsøk, screene og intervjue mulige kandidater, evaluering, og til slutt tilbud og introduksjon for den nye ansatte. Ved å la et bemanningsforetak ta seg av hele rekrutteringsprosessen vil du og dine ansatte heller kunne bruke tid på bedriften i seg selv.

Les mer...

2022-10-01 12.30

automegler11

Smart og moderne 24/7-verkstedtjeneste henter og leverer bilen for kunden

Artikkel Automegler1 går i bresjen for en ukomplisert, rask og trygg bruktbilhandel på nett. Med tilhørende verksted basert på samme smidige konsept, blir bilen hentet og levert når og hvor kunden ønsker! – Vi...
aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv