– Vi utvikler Bodø by

Framtiden til Bodø er strålende. En av de sentrale aktørene i utviklingen er Bodø Næringsforum, og direktør Mariann Meby har store mål for årene som kommer.

– Vi er involvert i de fleste av byens utviklingsaktiviteter. Enten det handler om graving eller byplanlegging er vi med i foraene hvor næringslivet skal delta og ha en mening om ting. Derfor har vi en mening om mye.


Meby ble ansatt i 2012, og fikk nedleggelsen av Luftforsvarets hovedflystasjon i Bodø i fanget. I fem år bedrev Bodø Næringsforum lobbyvirksomhet både sammen med kommunen og på egen hånd overfor politikere for å få den rette beslutningen for byen. Den kom i fjor vår.


181020.jpgåods


– Den gamle flystripa skal flyttes fra den trange byen og ut i sjøen. Slik frigjøres arealer til byutvikling. Det skal bo folk her og det skal også bli plass til næring. Flere tusen dekar gjøres tilgjengelig. Å få en slik mulighet er helt unikt, også i europeisk sammenheng! Nå starter vi jobben med å fylle arealene med næring. Dette skal vi gjøre smart, grønt og bærekraftig.


Bodø Næringsforum håper å se medlemmene sine vokse, både i utviklingsfasen og i ulike driftsfaser. Utpekte sektorer vil få fokus fremover, noe som vil få positive ringvirkninger for andre sektorer.


181020.jpgiy


– Bodø har alltid vært et intermodalt knutepunkt, med havn, jernbane, vei og lufthavn bare noen kilometer fra hverandre. Denne nærheten mellom fire transportbærere er unikt i norsk sammenheng, så vi ser blant annet for oss kortreist laks rett over til Japan i framtiden, når vi får alt dette på plass.


For tiden foregår det utvikling og utarbeidelse av felles strategier innen både reiselivs-, hav- og mineralnæringen i Bodø og Saltenregionen. 


– Vi som er næringslivets interesseorganisasjon har hatt en vekst på 40 prosent de siste årene, og skal vokse enda mer. Målet er å bli minst 500. 

Les mer...

2018-01-09 14.15

aoplia7

Slik kan kunstig intelligens forbedre fremtidens applikasjonsutvikling

Artikkel Aplia AS, har levert helhetlige IT-tjenester for kunder i ulike bransjer og sektorer siden 2008, og var tidlig ute med å levere brukervennlige apper og nyskapende webapplikasjoner. Nå ønsker den digitale...
theship5

Revolusjonerer shippingbransjen: Fremsynt app automatiserer dataene mellom skip og land

Artikkel Med fokus på effektivisering og sanntidsdata i shippingbransjen, har det norske techselskapet The Ship AS, utviklet en app som automatiserer dataene mellom skip og land.
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv